Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy?

Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy?

Mám doma pár kaktusů a chtěl bych se zeptat, jaké hnojivo by bylo pro ně to nejlepší. Slyšel jsem, že existují speciální hnojiva přímo na kaktusy a sukulenty, ale vůbec si nejsem jistý, jestli je to pravda. Vím, že kaktusy jsou celkem odolné rostliny a nemají příliš vysoké nároky na živiny, ale přesto bych rád věděl, jestli existuje něco, co by jim mohlo pomoct lépe růst nebo kvést. Jak často hnojíte své kaktusy? Používáte tekuté hnojivo nebo spíše granule? A co třeba hnojení v zimě, má to smysl? Četl jsem také o organických hnojivech a přemýšlím, jestli by to nebyla lepší volba. Jaké máte zkušenosti s různými typy hnojiv a který konkrétní produkt byste doporučili pro začátečníka? Předem díky za všechny rady!

122 slov
1.2 minut čtení
13. 12. 2022
Martina Šindelářová

Kaktusy fakt nemají nějak extrémní nároky na hnojení, ale pokud chceš, můžeš zkusit speciální hnojivo pro kaktusy a sukulenty, co se prodává v květinářstvích. Měla by to být směs s nižším obsahem dusíku. Já používám tekuté hnojivo, je to snadnější na dávkování a rychle se vstřebává. Dávám ho jednou za měsíc během jara a léta. V zimě radši nehnojím, kaktusy většinou spí, tak je lepší nechat je v klidu. Co se týče organických hnojiv, zkusil jsem kompost a docela to fungovalo, ale chce to víc času než syntetická hnojiva. Osobně doporučuji začít s tekutým hnojivem, co se dá naředit vodou, je to pro začátečníka nejjednodušší.

105 slov
1.1 minut čtení
27. 5. 2024
Oldřich Janoušek

Pokud máš kaktusy, určitě se vyplatí pořídit si hnojivo určené přímo pro ně. Existují různý typy, ale většina lidí doporučuje tekuté hnojivo na kaktusy a sukulenty, protože se snadno aplikuje. Hnojit můžeš tak jednou za měsíc během vegetačního období, což je většinou od jara do léta. V zimě to moc smysl nemá, kaktusy spí spíš na údržbu. Když hnojíš, tak dávej malou dávku, protože to s živinami netřeba přehánět. Co se týče organických hnojiv, tak ty jsou super volba, ale musíš dávat pozor, aby nebyly příliš silné. Zkus třeba nějaký speciální produkt z obchodu nebo online, co je vyloženě na kaktusy. Nezapomeň, že kaktusy spíš potřebují sucho než zálivku a živiny. Držím palce!

113 slov
1.1 minut čtení
17. 9. 2023
Matěj Hladík
Meskalin.cz/Články/Fertilizační tipy
Optimalizace hnojiva pro kaktusy a sukulenty: Jak dosáhnout maximálního růstuObjevte klíčové živiny pro zdravý růst kaktusů a sukulentů a naučte se, jak vybrat to správné hnojivo pro optimalizaci jejich růstu!
1000 slov
10 minut čtení
11. 4. 2022
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky