Kdy a jak často hnojit kaktusy pro nejlepší růst?
Nedávno jsem si pořídil několik kaktusů a jsem z nich nadšený. Nicméně, čím víc se o nich dozvídám, tím víc mě zajímají různé aspekty jejich pěstování, zejména co se týče hnojení. Mám pocit, že hnojení je klíčové pro jejich zdravý růst, ale jak to vlastně funguje? Kdy bych měl začít hnojit? Je lepší to dělat na jaře, nebo je dobré hnojit i v létě? A jak často bych měl hnojit, aby to nebylo moc nebo málo? Slyšel jsem, že některé druhy kaktusů mají specifické potřeby, takže by mě zajímalo, jestli existují nějaká obecná pravidla, nebo jestli bych měl hnojit podle druhu kaktusu. Jaký typ hnojiva je nejlepší použít? Mám používat tekuté hnojivo, nebo spíš granule? A co se týče množství – není to snadné to přehnat? Jak poznám, že můj kaktus dostává dostatek živin? Zmiňovali jste také něco o období vegetace. Jak to souvisí s hnojením a co vlastně znamená? Rád bych věděl více o tom, jak správně hnojit kaktusy pro nejlepší růst – mám pocit, že by se mi mohly odvděčit krásnějším vzhledem a možná i květy. Takže pokud máte nějaké tipy nebo rady ohledně hnojení kaktusů, budu vděčný za jakoukoliv pomoc.