Meskalin.cz/Fórum/Můžu použít obyčejné hnojivo na vzácné sukulenty?

Můžu použít obyčejné hnojivo na vzácné sukulenty?

Zdravím všechny milovníky sukulentů a exotických rostlin! Mám takový dotaz ohledně hnojení, který mi už nějakou dobu vrtá hlavou. Mám doma pár vzácných sukulentů, o které se snažím pečovat co nejlépe, ale jaksi jsem se poslední dobou dostal do situace, kdy mi došlo speciální hnojivo určené právě pro tyto rostlinky. A teď se ptám – je možné použít obyčejné hnojivo, které mám doma? Zajímalo by mě, jestli to může mít nějaké negativní dopady na moje sukulenty, jako je například spálení kořenů nebo nějaké jiné problémy. Mám pocit, že vzácné druhy potřebují něco speciálního a obávám se, že obyčejné hnojivo by pro ně mohlo být příliš silné nebo naopak slabé. Jaké máte zkušenosti s hnojením sukulentů? Používáte někdo normální hnojivo na vzácné druhy? Potřebuju vědět, jestli je to vůbec bezpečné nebo bych se měl raději poohlédnout po něčem jiném. Díky moc za vaše rady!

143 slov
1.4 minut čtení
13. 9. 2024
Miroslava Kubíková

Tak já bych do toho obyčejného hnojiva nešel. Sukulenty, hlavně ty vzácný, jsou celkem citlivý na přehnojení a obyčejný hnojivo může být moc silný. Můžeš je spálit nebo to prostě nebude mít vůbec dobrý účinek. Já osobně vždycky radši použiju něco, co je přímo určený pro sukulenty, protože tam máš jistotu, že to je v takovém poměru, co jim vyhovuje. Jestli už nic jinýho nemáš, tak klidně zkus zředit obyčejný hnojivo vodou, ale opatrně. Je lepší si počkat na to speciální hnojivo, než riskovat poškození rostlin. Takže raději hlídej kořeny a dej na ně pozor.

95 slov
1 minut čtení
14. 1. 2025
Nikola Havlíková

Když jde o hnojení vzácných sukulentů, obyčejné hnojivo může být risk. Tyhle rostliny mají často specifické potřeby, takže normální hnojivo by mohlo mít moc živin a spálit kořeny nebo je přehnojit. Doporučil bych radši zředit to obyčejné hnojivo víc než obvykle, aby to bylo slabší. Nebo se podívat po něčem, co je speciálně určené pro sukulenty a kaktusy. Měli byste být opatrní, protože někteří vzácní sukulenti jsou citlivější na chemii v hnojivech. Takže jo, dá se to použít, ale s mírou a rozmyslem.

83 slov
0.8 minut čtení
13. 10. 2024
Miroslav Suchý
Meskalin.cz/Články/Fertilizační tipy
Jaké hnojivo zvolit pro vzácné druhy rostlin: Srovnání komerčních a přírodních variantObjevte, jak správně vybrat hnojivo pro vzácné rostliny. Porovnáváme komerční a přírodní hnojiva, abyste našli to nejlepší pro vaše exotické rostliny.
1000 slov
10 minut čtení
7. 8. 2024
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky