Meskalin.cz/Fórum/Kombinace sukulentů v jednom teráriu

Kombinace sukulentů v jednom teráriu

Zdravím všechny milovníky sukulentů a terárií! Mám takový dotaz, který mě už delší dobu trápí. Plánuji si vytvořit terárium, ale chtěl bych, aby všechny rostliny v něm byly jednobarevné. Přemýšlím tedy, jestli je možné kombinovat různé druhy sukulentů, i když chci, aby celkový vzhled byl laděný do jedné barvy. Například bych chtěl mít v teráriu jen zelené sukulenty, ale uvažuju o tom, jestli mohu použít různé druhy jako jsou Echeveria nebo Haworthia a další podobné, které by sice měly různé tvary a velikosti, ale všechny by měly nějakou formu zelené barvy. Mám obavy, že pokud zkombinuju příliš mnoho druhů, tak to nebude vypadat dobře nebo že si navzájem budou konkurovat co se týče prostoru a světla. Také by mě zajímalo, jaké speciální požadavky na péči by mohly mít jednotlivé druhy a zda je možné je pěstovat společně v jedné nádobě bez toho, aby došlo k nějakým problémům. Tedy pokud máte někdo zkušenosti s tímhle nebo víte, jak na to, budu moc vděčný za rady a tipy. Děkuju!

167 slov
1.7 minut čtení
21. 9. 2022
Zuzana Malíková

Jasně, kombinovat různý sukulenty v jednom teráriu je super nápad. Můžeš vzít zelený Echeveria a Haworthia, klidně i nějaké menší druhy jako Sedum nebo Crassula. Tyhle rostliny většinou mají podobný nároky na světlo, takže by měly fungovat spolu. Hlavně dej pozor na to, aby měly dostatek světla, ale ne přímý slunce, jinak se spálí. Co se týče vlhkosti, sukulenty potřebují spíš sucho, tak je nezalévej moc, jinak můžeš mít problém s kořeny. Snaž se je vysadit tak, aby si navzájem nebránily v růstu a nezapomínej na drenážní vrstvu na dno terária, aby se voda neudržovala. Když vybereš hezký druhy s různýma tvarama a texturama, i když budou stejný barvy, tak to bude vypadat skvěle. Držím palce!

116 slov
1.2 minut čtení
18. 10. 2023
Bedřich Pecka

Jasně, kombinace různých sukulentů v teráriu je úplně v pohodě, pokud si dáš pozor na pár věcí. Můžeš zvolit zelené druhy jako Echeveria, Haworthia nebo třeba Aloe. Takhle to dá hezký efekt, i když budou mít různý tvary a velikosti. Co se týče péče, většina sukulentů má podobné nároky na světlo a zálivku, takže by neměly být velký problémy. Jen dej pozor na to, aby měly dostatek prostoru a nezasahovaly si do růstu. Můžeš třeba použít vícero vrstev substrátu nebo kamínků na dno pro odvodnění. No a hlavně si dej pozor na přelévání – sukulenty to nemají rády. Takže jo, klidně experimentuj, ale sleduj je, aby se navzájem neničily.

109 slov
1.1 minut čtení
19. 2. 2024
Božena Procházková
Meskalin.cz/Články/Vykouzlete terária
Nejlepší kombinace sukulentů pro jednobarevná teráriaObjevte, jaké sukulenty vytvoří dokonalou harmonii v jednobarevném teráriu. Získejte tipy na výběr rostlin a jejich kombinaci pro esteticky působivý d...
1000 slov
10 minut čtení
8. 7. 2020
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky