Meskalin.cz/Fórum/Jak pečovat o sukulenty v jednobarevném teráriu?

Jak pečovat o sukulenty v jednobarevném teráriu?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Mám doma krásné jednobarevné terárium, které jsem si udělal s cílem mít v něm sukulenty, ale teď nevím, jak o ně správně pečovat. Můžete mi poradit, jaké sukulenty jsou nejvhodnější do takového terária a jaké podmínky potřebují? Jak často bych měl zalévat? Je potřeba nějaké speciální hnojivo nebo substrát? A co se týče osvětlení, jaké by mělo být ideální? Zajímá mě i to, zda by měly být sukulenty v teráriu víc pohromadě, nebo je lepší je rozprostřít. Co se týče vlhkosti, mám mít v teráriu nějaký zvlhčovač, nebo je lepší to nechat na přírodním větru? Děkuji moc za rady a tipy! Každý detail se počítá, protože bych rád, aby mé sukulenty vypadaly co nejlépe a byly zdravé.

121 slov
1.2 minut čtení
18. 11. 2022
Štěpán Šindelář

Sukulenty v teráriu jsou super, ale je potřeba dodržovat pár věcí. Zvol si rostliny jako jsou echeverie, haworthia nebo jade plant, ty jsou do terária fakt ideální. Co se týče zalévání, moc to nepřeháněj - stačí jednou za 2-3 týdny, podle toho, jak je teplo. Voda musí dobře odtékat, takže substrát musí být propustný – můžeš zkusit směs písku a zeminy na kaktusy.

Osvětlení by mělo být jasné, ale ne přímé slunce. Takže spíš nějaké rozptýlené světlo. Pokud máš terárium zavřené, dej pozor na vlhkost - sukulenty mají rády sucho. Zvlhčovač není potřeba, jen občas otevři víko kvůli větrání.

Rostlinky můžeš mít blízko u sebe, ale zas ne úplně namačkané – potřebují prostor na růst. A co se týká hnojení, stačí tak jednou za měsíc slabší hnojivo na sukulenty během léta. Toť asi vše, držím palce, ať ti to roste!

138 slov
1.4 minut čtení
19. 2. 2022
Richard Hrdlička

Sukulenty v teráriu jsou super, ale chce to pár tipů. Ideální sukulenty do terária jsou třeba echeverie, haworthia nebo jade plant. Tyhle rostliny zvládnou míň světla a jsou docela odolný. Osvětlení by mělo být jasný, ale ne přímý slunce, jinak se spálí. Takže nějaké rozptýlené světlo nebo LEDky by mohly být fajn. Zalévat? Méně je víc – klidně jednou za 2-3 týdny, udržuj substrát sušší. Substrát potřebuješ kaktusový nebo speciální pro sukulenty, aby dobře odvodňoval. Hnojivo moc neřeš, stačí jednou za pár měsíců něco slabšího. Vlhkost? Spíš to nechej na volné přírodě, sukulenty nemají rády moc vlhko, takže zvlhčovač asi není potřeba. Co se týče rozmístění, tak je fajn je trochu rozprostřít, aby měly místo a vzduch kolem sebe. Drž se toho a tvoje sukulenty budou zdravý a hezký.

129 slov
1.3 minut čtení
14. 6. 2022
Bedřich Rozsypal
Meskalin.cz/Články/Vykouzlete terária
Nejlepší kombinace sukulentů pro jednobarevná teráriaObjevte, jaké sukulenty vytvoří dokonalou harmonii v jednobarevném teráriu. Získejte tipy na výběr rostlin a jejich kombinaci pro esteticky působivý d...
1000 slov
10 minut čtení
8. 7. 2020
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky