Meskalin.cz/Fórum/Kde sehnat zajímavé doplňky do terária?

Kde sehnat zajímavé doplňky do terária?

Zdravím všechny nadšence do teraristiky. Mám terárium, které bych rád oživil nějakými zajímavými doplňky. Hledám něco víc než jen obyčejné kameny a kusy dřeva. Napadlo mě, že by to chtělo třeba nějaké originální pozadí nebo speciální substrát, který by nejen vypadal hezky, ale i prospíval rostlinám a živočichům, co tam mám. Taktéž by se mi líbily nějaké dekorace, které by mohly sloužit jako úkryty pro mé zvířátka. Vím, že v obchodech pro chovatele mají obvykle základní nabídku, ale chtěl bych se vás zeptat, jestli máte nějaké tipy na místa, kde se dají najít opravdu unikátní a zajímavé kousky. Uvažoval jsem i o tom, že bych se podíval na různé trhy s exotickými rostlinami nebo na online bazáře, ale nevím, jestli tam najdu něco extra. Ještě jsem slyšel o možnostech vlastní výroby dekorací, ale to mi přijde jako velká výzva. Myslíte, že je to dobrý nápad? Jaké máte vy zkušenosti s hledáním doplňků do terária? Kde jste našli ty nejzajímavější kousky? Budu rád za každou radu a tip!

167 slov
1.7 minut čtení
9. 10. 2022
Věra Bártová

Kde sehnat zajímavé doplňky do terária? No, já jsem měl dobré zkušenosti s místními obchody se zvířaty, co nabízejí i specialty kousky. Občas tam mají originální pozadí a substráty, co podporují rostliny a zároveň vypadají cool. Pak jsem taky zkusil online obchody, tam se dají najít fakt unikátní kousky – dekorace, úkryty i přírodní materiály. Můžeš zkusit i trhy s exotickými rostlinami; někdy tam prodávají zajímavé věci, co bys v běžném obchodě nenašel. Osobně jsem zkusil pár DIY projektů – třeba si udělat vlastní úkryt z kamenů nebo kořenů. Není to tak těžké, jak to vypadá, a máš pak něco fakt originálního. Takže doporučuji koukat kolem sebe, inspiraci najdeš všude.

110 slov
1.1 minut čtení
27. 12. 2024
Blanka Horálková

Jasně, hledání zajímavých doplňků do terária může být docela zábava. Zkus se podívat na různé e-shopy zaměřené na teraristiku, často tam mají originální pozadí a substráty, co podporujou rostliny a živočichy. Taky bych doporučil navštívit místní zahradnictví nebo trhy s rostlinama – tam občas najdeš fakt unikátní kousky i hezký úkryty pro zvířata. Co se týče výroby dekorací, je to určitě výzva, ale dá se to zvládnout. Můžeš si třeba udělat vlastní pozadí z polystyrenu a potáhnout ho nějakým substrátem. A pokud máš čas, mrkni na online bazary nebo skupiny na Facebooku, občas tam lidi prodávaj zajímavé věci. Hlavně se neboj experimentovat!

102 slov
1 minut čtení
21. 12. 2024
Tereza Prchalová
Meskalin.cz/Články/Vykouzlete terária
Kde najít inspiraci pro kreativní terária: 5 nečekaných zdrojůObjevte pět unikátních zdrojů inspirace pro tvorbu kreativních terárií se sukulenty a dalšími rostlinami. Nalaďte se na jedinečné nápady a prozkoumejt...
1000 slov
10 minut čtení
9. 6. 2022
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky