Jak se správně množí kaktusy?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Rád bych se zeptal na jednu věc, která mě dost trápí. Jak vlastně správně množit kaktusy? Chtěl bych si rozšířit svou sbírku a slyšel jsem, že existuje několik metod, jak toho dosáhnout. Mám na mysli jak řízkování, tak i semena. Možná máte zkušenosti s některými konkrétními druhy, které se množí lépe než jiné? Co je podle vás nejjednodušší způsob pro začátečníka? Mám i pár starších kaktusů, které už mají nějaký ten rok za sebou a zajímalo by mě, jestli je lepší je množit právě z těchto rostlin nebo raději z těch mladších. Jak je to s péčí o řízky po odříznutí? A co se týče substrátu, jaký byste doporučili pro úspěšné zakořenění? Kdy je nejlepší čas na množení? Slyšel jsem, že to závisí na ročním období a konkrétních podmínkách. Pokud máte nějaké tipy nebo triky, které byste chtěli sdílet, byl bych moc vděčný! Vím, že každá rostlina je trochu jiná a také každému vyhovuje něco jiného, ale rád bych se dozvěděl co nejvíce informací. Děkuju za vaše odpovědi!