Meskalin.cz/Fórum/Jaký sukulent se hodí k Echeverii?

Jaký sukulent se hodí k Echeverii?

Zajímalo by mě, jaký sukulent by byl ideálním společníkem pro Echeverii. Mám doma několik různých druhů Echeverií a chci je umístit do jedné nádoby, ale nevím, který sukulent k nim přidat. Slyšel jsem, že některé sukulenty mohou mít podobné nároky na péči a závlahu, což by mohlo být výhodné. Přemýšlím, jestli by se k nim hodil třeba nějaký druh Sedum nebo možná i Aloe. Jaké máte zkušenosti s kombinováním těchto rostlin? Jaké sukulenty jste spojili s Echeverií a jak to vypadá? Zajímá mě, zda by měly být podobné velikosti a barvy, nebo jestli to není tak důležité. A co substrát a zálivka? Mohou mít stejné požadavky, aby se jim dařilo? Děkuju za každou radu a zkušenost.

116 slov
1.2 minut čtení
14. 12. 2022
Ladislav Vlk

Takže, k Echeveriím se fakt hodí pár druhů sukulentů. Sedum je super volba, mají podobné nároky na světlo i vodu. Mně se osvědčilo spojit Echeverie s nějakým nízkým Sedum, co má pěkné barevný listy, vypadá to hezky dohromady. Aloe taky může být fajn, ale radši vyber menší druhy, aby to pak nebylo přeplněné. Co se týče substrátu, je nejlepší použít směs pro sukulenty, aby to dobře odvodnilo. Zálivku taky moc nepřehánět, radši méně než víc. Mějte na paměti, že byste měli mít rostliny s podobnými nároky na světlo a vlhkost, pak by měly růst v pohodě. Jinak co se týče velikosti a barev, klidně to můžeš kombinovat různě, hlavně ať se ti to líbí.

114 slov
1.1 minut čtení
25. 9. 2022
Ivana Musilová

K Echeverii se fakt hodí spousta sukulentů. Osobně mám rád kombinaci s Sedum, hlavně protože mají podobné nároky na světlo a zálivku. Sedum je většinou odolnější vůči vlhku, takže když to s vodou přeženeš, nemělo by se mu nic stát. Pak taky Aloe je fajn, ale dej pozor na velikost, ne všechna Aloe jsou malý. Co se týče barev a tvarů, nějaká variabilita je super, ale moc barevně křiklavý rostliny bych nedával, aby to nevypadalo jako cirkus. Co se substrátu týká, ideální je pro všechny dobře propustný substrát, takže můžeš použít ten pro sukulenty. Zálivka by měla být spíše opatrná, radši méně než víc. Nech je pořádně proschnout po zálivce a pak zase zalij. Hlavně si dej pozor na přemokření, to by Echeverie nemusely přežít.

125 slov
1.3 minut čtení
28. 9. 2024
Stanislav Čermák
Meskalin.cz/Články/Rostlinné soužití
Kompatibilita sukulentů: Které druhy se hodí vedle sebe?Objevte, které druhy sukulentů se nejlépe kombinují pro nádherné a zdravé záhony. Naučte se tajemství úspěšných kombinací a tipy na jejich pěstování.
1000 slov
10 minut čtení
30. 9. 2021
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky