Meskalin.cz/Fórum/Kaktusy a vlhkost – co je lepší pro domácnost?

Kaktusy a vlhkost – co je lepší pro domácnost?

Zajímalo by mě, jestli kaktusy opravdu mají vliv na vlhkost vzduchu v domácnosti. Slyšel jsem, že některé rostliny dokážou vyrovnávat vlhkost a zlepšovat klimatické podmínky v místnosti. Ale co takové kaktusy? Vím, že jsou to sukulenty a mají nějaký způsob, jak hospodařit s vodou, ale nevím, jestli to má vůbec nějaký efekt na okolní vzduch. Pokud byste mi mohli říct, jestli kaktusy umí nějak pomoci s vlhkostí nebo jestli se mám raději zaměřit na jiné rostliny, které jsou možná efektivnější. Přemýšlel jsem třeba o fíkusech nebo pokojových palmách, ale nevím, jestli by to bylo lepší než kaktusy. Jaké máte zkušenosti? Pomáhají vám kaktusy udržovat příjemné klima doma, nebo je lepší mít spíš jiné druhy rostlin? Budu rád za každý názor a tip.

122 slov
1.2 minut čtení
27. 6. 2023
Jitka Skálová

Jasně, kaktusy jsou super, ale pokud jde o vlhkost vzduchu, tak to moc neumí. Kaktusy jsou sukulenty a ty si vodu spíš šetří, než aby ji uvolňovaly do vzduchu. Když chceš ovlivnit vlhkost v místnosti, radši se zaměř na rostliny jako fíkusy nebo palmy – ty fakt dokážou zlepšit klima a zvýšit vlhkost. Takže jestli ti jde o příjemné prostředí doma, doporučuju hledat jiný typ rostlin než kaktusy. Kaktusy jsou fajné, ale víc na dekoraci než na úpravu vzduchu.

79 slov
0.8 minut čtení
4. 10. 2022
Antonín Vítek

Kaktusy jsou fajn, ale co se vlhkosti týče, moc nepomůžou. Oni si vodu šetří a většinou ji ani nevypařují jako jiné rostliny. Takže pokud hledáš něco, co by zlepšilo vlhkost vzduchu, tak kaktusy nejsou ideální volba. Radši zkus fíkusy nebo palmy, ty mají větší schopnost udržovat a zvyšovat vlhkost vzduchu, což může být pro domácnost přínosné. Kaktusy jsou super pro sušší prostředí a nízkou údržbu, ale na vlhkost zapomeň. Pokud chceš příjemnější klima, jdi do těch jiných rostlin.

78 slov
0.8 minut čtení
7. 8. 2024
Josef Holub
Meskalin.cz/Články/Rostlinné soužití
Doplnění kaktusů v interiéru: Které rostliny pomáhají s vlhkostí?Článek nabízí zajímavé tipy na rostliny, které pomáhají optimalizovat vzdušnou vlhkost v bytě spolu s kaktusy, a to přístupnou formou pro laika i odbo...
1000 slov
10 minut čtení
7. 4. 2020
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky