Jak poznám, že moje kaktusy potřebují víc vody kvůli ostatním rostlinám?
Když se starám o své kaktusy, občas mám pocit, že jim věnuji dostatek pozornosti, ale pak si nejsem jistý, jestli je to skutečně tak. Mám doma několik různých rostlin, a když je zalévám, přemýšlím, jestli to, co dělám, má vliv i na moje milované kaktusy. Jak teda poznat, že potřebují víc vody? Při pěstování různých rostlin jsem si všiml, že některé z nich mají úplně jinou potřebu vlhkosti než kaktusy, a tak se ptám - jak přesně to funguje? Když vedle sebe mám třeba sukulenty a klasické květiny, které potřebují víc vody, může to ovlivnit i kaktusy? Jaké signály bych měl sledovat? Někdy mi přijde, že kaktusy jsou prostě otužilé a nepotřebují žádnou extra péči, ale pak se objeví ty chvíle, kdy mi připadá, jako by ztrácely barvu nebo začaly vadnout. Jak tomu předejít? Jak poznat ten správný čas na zalévání? Co třeba jejich vzhled? Mohou mít seschlé nebo shrbené trny jako znamení nedostatku vody, nebo je to spíš normální jev? A co teplota a povětrnostní podmínky - hrají v tom roli? Pokud tedy mám okolo sebe různé rostliny s různými nároky na zálivku, mohu nějakým způsobem zjistit, co přesně potřebují kaktusy? Jak si mám poradit s tímto dilematem a nezapomínat na mé vzácné rostlinky v tom přívalu péče o ostatní rostliny?