Jak se starat o sukulenty z Afriky?
Zdravím všechny milovníky rostlin a sukulentů! Mám doma pár sukulentů, které jsem pořídil na nedávné výstavě kaktusů a rostlin. Všichni mi říkali, že jsou to africké sukulenty, ale já se přiznám, že moc nevím, jak se o ně správně starat. Zajímalo by mě, co všechno bych měl vědět o jejich péči? Jak často je zalévat? A je pravda, že potřebují hodně slunce? Předtím jsem měl několik kaktusů, ale tyhle sukulenty vypadají jinak. Slyšel jsem, že některé africké druhy mohou být citlivější na vlhkost a že potřebují speciální půdu. Měly by mít dobrý odvod vody, nebo to nehraje takovou roli? Co třeba hnojení, je potřeba? Jaký typ hnojiva je pro ně nejlepší? A co teplota a vzdušná vlhkost? Mám je držet v pokoji nebo je raději vystavit venku na balkoně v létě? Budou se cítit lépe ve skleníku, nebo to není nutné? A konečně, co dělat, pokud začnou žloutnout nebo ztrácet listy? Jak poznám, jestli jim něco nevyhovuje? Budu vděčný za jakékoli rady a tipy, které mi pomohou udělat z těchto afrických sukulentů zdravé a krásné rostliny!