Jak pěstovat sukulenty v bytě?
Zajímalo by mě, jak správně pěstovat sukulenty v bytě, protože poslední dobou mě tyhle rostlinky dost fascinují. Vím, že mají rády slunce, ale kolik toho vlastně potřebují? Jaké místo je pro ně ideální? A co je důležité ohledně zalévání? Slyšela jsem, že to nesmí být moc, ale jak často a kolik vody jim vlastně dát, aby byly šťastné a zdravé? Také by mě zajímalo, jestli je lepší je mít na parapetu nebo někde jinde, třeba na stole nebo v rohu pokoje. Co když mám okna směrem na sever, budou tam sukulenty prosperovat? A co substrát, co je nejlepší pro jejich růst? Mám si koupit nějaký speciální substrát nebo stačí normální zemina z obchodu? Někdo říká, že je dobré přidat písek nebo perlitu. Jak to vlastně funguje? A jaké druhy sukulentů jsou podle vás nejlepší pro začátečníky? Ráda bych se také dozvěděla něco o hnojení. Je to nutné a pokud ano, jak často bych měla hnojit? Nechci, aby mi umřely, tak mě zajímají i nějaké tipy na prevenci před škůdci. Jak poznám, že se k nim něco blíží? Myslíte, že by bylo dobré pořídit si více druhů sukulentů dohromady do jedné květináče nebo je lepší mít je odděleně? A ještě jedna otázka – jak se starat o sukulenty v zimě? Musím je nějak chránit před chladem nebo jim třeba méně zalévat? Díky moc za rady!