Jak se starat o kaktusy, když je venku moc horko?
Zdravím všechny pěstitele kaktusů! Mám pár otázek ohledně péče o naše oblíbené sukulenty v parném létě. Jak víte, když teploty stoupají nad 30 stupňů, tak kaktusy mohou být dost vystaveny extrémním podmínkám. Mám několik kaktusů na balkoně a obávám se, že jim to horko může uškodit. Když je venku opravdu horko, jak bych měl správně zalévat? Mám je nechávat na přímém slunci nebo je spíš stínit? Zjistil jsem, že některé kaktusy, které mám, vypadají trošku zvadle, ale není mi jasné, jestli je to způsobeno nedostatkem vody nebo naopak přemokřením. Taky by mě zajímalo, jestli by bylo dobré nějak regulovat vzdušnou vlhkost kolem nich nebo jestli jim stačí běžný letní vzduch. Měl bych taky uvažovat o přesazení do jiných květináčů s lepšími drenážními otvory nebo to není potřeba? Jaké přípravky nebo hnojiva jsou nejvhodnější pro letní období? Vím, že kaktusy jsou odolné rostliny a mají své specifické potřeby, ale někdy mám pocit, že se těmto drobným detailům nevěnuji dostatečně. Rád bych slyšel vaše tipy a zkušenosti. Díky moc za jakoukoliv radu!