Meskalin.cz/Fórum/Jak často mám používat kapalné hnojivo na kaktusy?

Jak často mám používat kapalné hnojivo na kaktusy?

Zdravím všechny milovníky kaktusů! Mám dotaz ohledně péče o mé malé kaktusy, které jsem si nedávno pořídil. Slyšel jsem, že kapalné hnojivo může výrazně podpořit jejich růst a zdraví, ale vůbec nevím, jak často ho mám aplikovat. Je to něco, co bych měl dělat každý týden, nebo spíš jednou za měsíc? A co se týče množství – je lepší dát méně hnojiva častěji, nebo raději větší dávku, ale méně často? Vím, že každý kaktus může mít trochu jiné potřeby, ale obecně bych rád znal nějaké doporučení. A taky mě zajímá, jestli existují nějaké speciální tipy na to, jak správně hnojit, abych nezpůsobil více škody než užitku. Předem díky za vaše zkušenosti a rady!

113 slov
1.1 minut čtení
28. 6. 2022
Olga Pernicová

Takže, co se týče hnojení kaktusů, doporučuji používat kapalné hnojivo tak jednou za měsíc během vegetačního období, což je obvykle jaro a léto. Kaktusy nejsou moc náročné, takže to s hnojivem nepřeháněj. Pokud bys chtěl, můžeš hnojit i každé 2-4 týdny, ale spíš s menší koncentrací, než aby ses bál spálení kořenů. Co se týče dávkování, radši míň a častěji než jednou za čas velkou dávku. Taky je dobrý kaktusy před hnojením trochu zalít, ať se to lépe vstřebá. A nezapomeň na to, že v zimě bys měl hnojení úplně přestat. Buď opatrný a sleduj, jak reagují – pokud budou vypadat zdravě a porostou, tak děláš všechno správně.

108 slov
1.1 minut čtení
2. 9. 2022
Filip Janda

Pěkně se to má s hnojením kaktusů. Kapalné hnojivo je super, ale není dobrý nápad to přehánět. Obecně doporučuju hnojit tak jednou za měsíc během vegetačního období, což je zhruba od jara do léta. Méně je víc, takže radši menší dávky a častěji než velké množství najednou. Zkus třeba 1/4 doporučené koncentrace na obalu. Důležité je, aby kaktusy měly dobré drenáže a hnojivo se nedostávalo do kořenů, když jsou suché, to může udělat víc škody než užitku. Takže si dej pozor na to, aby byly před hnojením trošku vlhké. Jinak to moc nezkazíš, kaktusy snesou docela dost, ale lepší je být opatrný.

102 slov
1 minut čtení
13. 6. 2024
Alois Vaněk
Meskalin.cz/Články/Tekutá strava
Proč je kapalné hnojení klíčem k úspěšnému pěstování exotických rostlinObjevte tajemství úspěšného pěstování exotických rostlin pomocí kapalného hnojení. Jaké výhody přináší kapalná hnojiva oproti pevným hnojivům?
1000 slov
10 minut čtení
2. 2. 2020
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky