Meskalin.cz/Fórum/Hnojiva pro sukulenty a vzácné rostliny – můžu použít stejné?

Hnojiva pro sukulenty a vzácné rostliny – můžu použít stejné?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Mám takový dotaz ohledně hnojení. Mám pár sukulentů, které mi dělají radost, ale také se snažím pěstovat nějaké vzácnější rostliny, což je pro mě nová výzva. Takže jsem přemýšlel, jestli bych mohl použít stejné hnojivo na oba typy rostlin. Vím, že sukulenty nemají rády přílišnou zálivku a že potřebují specifické podmínky, ale jak to vlastně funguje s hnojivy? Mám jedno hnojivo, které jsem koupil a je určeno pro sukulenty, ale slyšel jsem, že vzácné rostliny mohou mít jiné nároky na živiny. Zajímalo by mě, jestli tedy tohle hnojivo může být škodlivé pro ty vzácnější rostliny nebo zda by se mohlo dokonce i hodit? Jak to máte vy? Používáte různé hnojiva na různé druhy rostlin nebo vám stačí jedno univerzální? Jaké máte zkušenosti s kombinováním hnojiv? Děkuji za každou radu!

133 slov
1.3 minut čtení
23. 10. 2022
Eva Světlíková

Takže, co se týče hnojiv, tak to záleží na tom, jaký typ vzácných rostlin máš. Sukulenty většinou potřebují hnojivo s nízkým obsahem dusíku a vyšším poměrem fosforu a draslíku. To jim pomáhá růst a kvést. Na druhou stranu, vzácné rostliny můžou mít různé požadavky, a některé potřebují víc živin než jiný druh. Mně se osvědčilo používat speciální hnojivo pro sukulenty, ale když pěstujem něco vzácnějšího, tak občas přidám i univerzální hnojivo, abych pokryl jejich potřeby. Ale pozor, aby ses to nepřehnal! Příliš hnojiva může uškodit oběma typům rostlin. Takže pokud jsi si nejistej, radši vyzkoušej na malém kousku a sleduj, co se bude dít.

104 slov
1 minut čtení
21. 5. 2024
Božena Pernicová

Hele, já mám taky sukulenty a pár vzácnějších rostlin a hnojím je různě. Myslím, že hnojivo na sukulenty můžeš klidně zkusit i na ty vzácné, ale záleží na tom, jak moc je silný. Sukulenty potřebují méně živin, tak když to hnojivo není moc koncentrované, mohlo by to být fajn i pro ty vzácnější. Ale jestli máš nějaké speciální rostliny, co potřebují víc živin nebo mají jiný režim, asi bych se podíval po něčem jiným. Co se týče univerzálních hnojiv, tak já je moc nepoužívám, radši volím podle konkrétní rostliny. Takže jestli chceš, doporučuji zkusit různé varianty a koukat na reakce rostlin. Každá rostlina je trošku jiná.

106 slov
1.1 minut čtení
23. 5. 2024
Kamila Brychtová
Meskalin.cz/Články/Tekutá strava
Proč je kapalné hnojení klíčem k úspěšnému pěstování exotických rostlinObjevte tajemství úspěšného pěstování exotických rostlin pomocí kapalného hnojení. Jaké výhody přináší kapalná hnojiva oproti pevným hnojivům?
1000 slov
10 minut čtení
2. 2. 2020
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky