Proč mi uschl kaktus?
Měl jsem na zahradě kaktus, což byla moje první zkušenost s pěstováním těchto fascinujících rostlin, a teď mi úplně uschl. Vypadalo to, že byl v dobrém stavu, když jsem ho kupoval. Kaktus vypadal zdravě, měl krásné zelené barvy a dokonce začal vykvétat. Ale během pár týdnů se něco změnilo. Začal osychat a ztrácet barvu. Nejdřív jsem si myslel, že je to normální proces, ale po nějaké době jsem pochopil, že něco není v pořádku. Možná jsem špatně zavlažoval? Na internetu jsem četl, že kaktusy nepotřebují moc vody, tak jsem se pokoušel dodržovat ten návod a zaléval je minimálně. Ale možná jsem to přehnal s hnojením? Použil jsem nějaké univerzální hnojivo, které doporučovali v zahradnictví. Měl bych používat speciální hnojivo pro kaktusy nebo sukulenty? Také nevím, zda byl kaktus na správném místě. Mám ho mít na slunci nebo spíše ve stínu? Měl jsem ho na místě, kde dostával slunce většinu dne, ale možná to bylo příliš intenzivní. Nikdy mě nenapadlo zamyslet se nad tím, jestli mu to vyhovuje nebo ne. Jaké jsou vlastně nejlepší podmínky pro pěstování kaktusů? A co se týče půdy, jakou bych měl použít? Použil jsem obyčejný substrát ze zahradnictví a teď nevím, jestli to bylo správné rozhodnutí. Chtěl bych vědět i více o tom, jak poznat, zda je kaktus zdravý nebo jak řešit problémy, když se objeví. Takže co myslíte, co jsem udělal špatně? Jak mohu zabránit tomu, aby se to stalo znovu? Děkuji za jakékoli rady!