Jak pěstovat nopál, aby byl zdravý a silný?
Zajímalo by mě, jak správně pěstovat nopál, aby měl co nejlepší podmínky pro růst a byl zdravý. Mám s ním trochu zkušeností, ale pořád se mi nedaří dosáhnout toho ideálního vzhledu a vitality. Jaké jsou nejlepší tipy na zalévání? Měla bych ho zalévat častěji nebo spíš méně? A co hnojení? Jaký druh hnojiva je pro nopál vhodný a kdy je nejlepší čas na aplikaci? Slyšela jsem, že nopál hodně vyžaduje slunce, ale kolik hodin denně by měl být vystavený přímému slunečnímu záření? A co teplota? Jaké teplotní rozmezí je pro něj optimální a jak se s ním vypořádat v chladnějších měsících? Také jsem přemýšlela o tom, jak často bych měla provádět přesazení. Co si myslíte o tom, jestli je dobré použít speciální substrát pro kaktusy nebo jestli mu stačí běžná zemina? Doufám, že mi někdo poradí, jak zajistit, aby můj nopál byl opravdu silný a zdravý. Ráda bych slyšela také o případných škůdcích, na které si mám dávat pozor. Je něco, co bych měla vědět ohledně péče o nopál v domácích podmínkách? Díky moc za všechny rady!