Jak poznám, že moje vzdušné rostliny mají málo světla?
Mám doma několik vzdušných rostlin a chtěla bych se zeptat, jak poznám, že mají málo světla. Snažím se jim věnovat co nejvíce péče, ale občas si nejsem jistá, jestli je to dostatečné. Mám je na parapetu, ale slunce tam svítí jen část dne. Všimla jsem si, že některé listy začínají ztrácet barvu a vypadají tak nějak povadle. Je to známka nedostatku světla? Také jsem slyšela, že by měly mít lehce vlhké prostředí, ale bojím se, že když jim dám víc vody kvůli teplu a suchu v místnosti, mohly by začít plesnivět. Nevíte, kolik světla vlastně vzdušné rostliny potřebují? Jaké jsou příznaky toho, že by měly mít víc slunečních paprsků? Třeba jestli se listy začnou kroutit nebo jestli budou tmavší nebo naopak bledší. Ráda bych věděla, jak správně upravit jejich umístění a co sledovat, abych jim mohla pomoci prosperovat. Když je přesunu na jiné místo s více světlem, co bych měla očekávat? Bude to okamžitě vidět nebo to trvá nějakou dobu? Jak moc je důležité sledovat jejich potřeby ohledně světla a co jiného bych měla brát v úvahu při jejich pěstování? Děkuju za jakoukoli radu!