Jaké jsou nejpodivnější kaktusy, co jste viděli?
Rád bych se podělil o své zážitky a také se dozvěděl víc o těch nejpodivnějších kaktusech, které jste kdy viděli. V poslední době jsem narazil na spoustu úžasných fotografií s kaktusy, které vypadaly jako z jiného světa. Například jsem viděl kaktus, který měl tvar jako obrovský mořský ježek, s trny rozloženými po celé jeho ploše. Dále mě fascinovaly kaktusy, které na první pohled připomínaly malé stromy – jakési bonsai verze – ale ve skutečnosti to byly vzácné druhy kaktusů, které rostou v nehostinných podmínkách. Někdo mi nedávno ukazoval i kaktus, který měl barevné květy a vypadal jako by byl pokrytý tkaninou. To mě přivedlo k zamyšlení, jak rozmanité a podivné tvary a barvy kaktusů existují. Jaké máte zkušenosti vy? Viděli jste někdy něco tak zvláštního, že jste si říkali, že to snad ani není pravda? Jaké zajímavé druhy byste doporučili pro pěstování doma? A co třeba ty s psychotropními vlastnostmi? Jaké jsou vaše nejoblíbenější podivnosti v tomto fascinujícím světě sukulentů a kaktusů?