Meskalin.cz/Fórum/Jaké jsou nejpodivnější kaktusy, co jste viděli?

Jaké jsou nejpodivnější kaktusy, co jste viděli?

Rád bych se podělil o své zážitky a také se dozvěděl víc o těch nejpodivnějších kaktusech, které jste kdy viděli. V poslední době jsem narazil na spoustu úžasných fotografií s kaktusy, které vypadaly jako z jiného světa. Například jsem viděl kaktus, který měl tvar jako obrovský mořský ježek, s trny rozloženými po celé jeho ploše. Dále mě fascinovaly kaktusy, které na první pohled připomínaly malé stromy – jakési bonsai verze – ale ve skutečnosti to byly vzácné druhy kaktusů, které rostou v nehostinných podmínkách. Někdo mi nedávno ukazoval i kaktus, který měl barevné květy a vypadal jako by byl pokrytý tkaninou. To mě přivedlo k zamyšlení, jak rozmanité a podivné tvary a barvy kaktusů existují. Jaké máte zkušenosti vy? Viděli jste někdy něco tak zvláštního, že jste si říkali, že to snad ani není pravda? Jaké zajímavé druhy byste doporučili pro pěstování doma? A co třeba ty s psychotropními vlastnostmi? Jaké jsou vaše nejoblíbenější podivnosti v tomto fascinujícím světě sukulentů a kaktusů?

162 slov
1.6 minut čtení
3. 7. 2024
Jakub Bartoš
Jakub Bartoš

Kaktusy jsou vážně fascinující! Já jsem viděl kaktus, co vypadá jako obrovská ruka s prsty – fakt divný! A pak ten co má tvar jako ananas, to byla pecka. Vždycky mě dostaly ty, co mají květy jak barevný ohňostroj. Mám doma pár druhů, co vypadají jako miniaturní stromečky – takové bonsai kaktusy. Co se týče těch psychotropních, slyšel jsem o peyotu, to je zajímavé téma, ale moc bych do toho nešel. Doma mám raději ty hezčí a podivnější tvary bez těch efektů. Kdybys chtěl doporučit nějaký kaktus na pěstování, zkuste třeba Echinocactus – vypadá skvěle a není náročný. Celkově je to fakt úžasný svět sukulentů!

105 slov
1.1 minut čtení
27. 9. 2024
Denisa Richterová
Denisa Richterová

Viděl jsem pár fakt zvláštních kaktusů. Třeba ten, co vypadá jako obří ruka, nebo takový, co má trny jak šípy a vypadá jako z nějakýho sci-fi filmu. Pak taky jsou kaktusy, co mají květy, co vypadají jako malé lampiony – to mě dostalo. Z těch, co bych doporučil na pěstování doma, mě baví Echinopsis, mají krásný květy a nejsou náročný. A psychotropní kaktusy? Určitě zkus něco jako peyote, ale pozor na zákony. Taky jsem slyšel o San Pedro, ale ten je na pěstování trošku víc náročnej. Každopádně jo, kaktusy jsou fakt fascinující a každý má něco do sebe!

98 slov
1 minut čtení
28. 8. 2024
Hana Pazderová
Hana Pazderová