Zvláštní druhy kaktusů pro začátečníky
Když jsem se rozhodl, že bych chtěl začít s pěstováním kaktusů, došlo mi, že je to vlastně docela fascinující koníček. Jenže pak jsem zjistil, jaké množství různých druhů existuje a co všechno se člověk musí naučit ohledně péče o ně. Takže bych se rád zeptal, jestli by mi někdo mohl doporučit nějaké zvláštní druhy kaktusů, které by byly ideální pro začátečníka? Myslím tím něco, co není moc náročné na údržbu a přitom vypadá zajímavě. Zatímco většina lidí zná jen takové ty klasické kulaté kaktusy nebo třeba ježaté, já bych si přál něco trochu víc exotického. Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké druhy, které mají třeba zajímavé tvary nebo barevné květy. Mám trošku obavy z toho, že bych mohl něco pokazit, takže pokud byste mohli doporučit i nějaké tipy na péči o tyto rostliny, byl bych moc vděčný. Vím, že kaktusy obecně milují slunce a potřebují minimální zálivku, ale co třeba hnojení nebo přesazování? Jak často by se měly přesazovat? A co se týče umístění – je lepší mít je na okně nebo někde jinde? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady. Díky moc!