Co používat proti houbám na sukulentech?
Mám problém se svými sukulenty, už nějakou dobu jsem si všimla, že některé z nich začínají mít podivné skvrny na listech a vypadá to jako nějaká houbová infekce. Snažím se o ně pečlivě starat, ale zdá se, že i přesto se něco pokazilo. Používám kvalitní substrát a snažím se je zalévat jen když je to potřeba, takže nevím, kde by se ta houba mohla vzít. Četla jsem různé rady na internetu, ale mám pocit, že je toho tolik, že se v tom ztrácím. Je lepší použít nějaké chemické přípravky nebo raději zvolit přírodní alternativy? Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl podobný problém a co vám pomohlo. Slyšela jsem o různých postřicích, jako je například česnekový sprej nebo roztok s jedlou sodou a mým cílem je zachránit své rostliny dřív, než bude pozdě. Jak často by se měly takové přípravky aplikovat a jaké mají účinky? Může mít houba vliv na zdraví sukulentů dlouhodobě? Co říkáte na prevenci? Je lepší třeba sukulenty přesunout na jiné místo nebo změnit substrát? Ráda bych věděla i vaše zkušenosti s pěstováním a péčí o sukulenty v podobných situacích. Díky moc za všechny rady!