Meskalin.cz/Fórum/Jaké sukulentní rostliny jsou nejlepší pro suché zahrady?

Jaké sukulentní rostliny jsou nejlepší pro suché zahrady?

Hledám tipy na sukulentní rostliny, které by se hodily do mé suché zahrady. Mám tu místo, kde slunce svítí skoro celý den a půda je dost písčitá, takže bych rád vybral něco, co zvládne takové podmínky. Slyšel jsem, že některé sukulenty jsou perfektní na sucho a potřebují minimální zálivku, ale nevím přesně, které to jsou. Zkoušel jsem pár kaktusů, ale bojím se, že to není úplně ideální. Myslíte, že by byly lepší nějaké jiné druhy? Co třeba aloe nebo echeveria? Jaké máte zkušenosti s těmihle rostlinami v suchých podmínkách? A co se týče péče o ně, jak často je potřeba zalévat nebo hnojit? Každý říká něco jiného a já bych rád věděl, co opravdu funguje. Budu rád za jakékoli rady a tipy! Díky moc!

124 slov
1.2 minut čtení
29. 12. 2023
Miroslava Svobodová
Miroslava Svobodová

Když se bavíme o sukulentech do suchých zahrad, určitě doporučuji některé druhy jako agáve, které jsou fakt odolný. Pak jsou tu i různé druhy rozchodníků, ty zvládnou písčité půdy a slunce. Aloe je taky super volba, snadno se pěstuje a vypadá dobře. Echeveria je hezká, ale musíte dávat pozor na vlhkost, hodně to zavlažovat nemusíte. Co se týče péče, většinou stačí zalévat jednou za pár týdnů, záleží jaký máte počasí. Hnojit moc nemusíte, stačí párkrát do roka. Držte se zásady "míň je víc" a měly by prospívat. Takže to chce odolné rostliny a trochu trpělivosti. Hodně štěstí!

97 slov
1 minut čtení
3. 2. 2025
David Machač
David Machač

V suchý zahradě se hodí parádně třeba agáve, to fakt miluje slunce a moc vody nepotřebuje. Kaktusy, co už zmiňuješ, jsou taky super, ale záleží na druhu. Echeveria je fajn volba, vypadají dobře a s pískem si poradí. Aloe vera je zase skvělá na léčebný účely a zvládne to taky. Co se týče zalévání, tak ideálně jednou za měsíc nebo jen když je fakt horko. Hnojení stačí párkrát za sezonu, když si vzpomeneš, ale nic moc extra. Určitě dej pozor na odvodnění půdy, aby to nezahnívalo. Držím palce s tvojí suchou zahradou!

92 slov
0.9 minut čtení
15. 9. 2023
Richard Sládek
Richard Sládek