Jak začít s hydroponií, když nemám žádné zkušenosti?
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, jak vlastně začít s hydroponií, když jsem naprostý nováček a nemám s tím žádné zkušenosti. Zní mi to jako zajímavý způsob, jak pěstovat rostliny, ale vůbec nevím, od čeho začít. Mám doma nějaké místo, kde bych to mohla zkusit, ale nevím, jaké vybavení je potřeba. Musím si pořídit nějaký speciální systém nebo stačí něco jednoduchého na začátek? Jaké rostliny by byly nejlepší pro absolutní začátečníky? Myslím, že bych chtěla pěstovat něco užitečného jako bylinky nebo salátové zeleniny. Jaké jsou potřeby pro růst rostlin v hydroponii? Co říkáte na osvětlení? Je potřeba mít umělé osvětlení nebo to jde i s přirozeným světlem? A co substrát, používá se tam něco jiného než v klasickém pěstování? Ráda bych také věděla, jak často zalévat a jak se starat o rostlinky, aby měly dostatek živin. Existují nějaké tipy na to, co dělat a čemu se vyhnout? Abych byla upřímná, mám trošku obavy, že bych něco pokazila a rostliny by umřely. Je hydroponie náročná na čas a péči nebo se to dá zvládnout i při běžném zaměstnání? Každopádně budu vděčná za jakoukoli radu nebo zkušenost. Děkuji moc!