Jak se starat o kaktusy, aby nezahynuly?
Zajímalo by mě, jak vlastně správně pečovat o kaktusy, protože mám pocit, že je pořád nějak podceňuju a není mi jasné, co dělám špatně. Mám doma pár různých druhů a snažím se jim věnovat pozornost, ale stejně mi často umírají nebo vypadají nespokojeně. Myslím, že je to hlavně o zálivce a světle, ale kolik vody vlastně potřebují? A jak často je mám zalévat? Někdy se mi zdá, že je přes léto moc sucho, ale jindy zase hrozí, že by mohly být přelité. A co substrát? Jaký je ten nejvhodnější pro kaktusy? Používám nějakou univerzální zeminu a asi to není moc dobré. Také mě zajímá, jaký vliv má umístění kaktusů v bytě. Mám je na parapetu, ale obávám se, že tam dostávají moc přímého slunce. Jak to vlastně je s tím sluníčkem? Potřebují ho hodně, nebo jim může ublížit? Taktéž jsem zaslechl něco o hnojení – je to důležité a jaké hnojivo bych měl použít? Měl bych kaktusy hnojit častěji na jaře a v létě? A co zima, mají mít během zimního spánku nějaké speciální podmínky? Rád bych dostal tipy na to, co by nemělo chybět v mé péči o tyto fascinující rostliny. Je něco specifického, na co bych si měl dávat pozor? Opravdu bych chtěl udělat pro své kaktusy maximum a doufat, že se jim u mě bude dařit lépe než doposud.