Jak mám udržovat tropické rostliny v suchém klimatu?
Mám doma několik tropických rostlin, ale žiju v oblasti, kde je klima hodně suché a občas i horké. Vím, že tyto rostliny potřebují určité podmínky, aby mohly prosperovat, ale nejsem si jistý, jak je správně udržovat v takovém prostředí. Zkoušel jsem je pravidelně zalévat, ale často se mi zdá, že mi usychají nebo mají nějaké problémy s listy. Slyšel jsem o různých metodách, jak zlepšit vlhkost vzduchu kolem rostlin, jako jsou zvlhčovače nebo mistrování vodou. Mám také pocit, že by mohlo být užitečné přemýšlet o tom, jak je umístit na správné místo doma. Jak moc slunce vlastně potřebují? Je lepší je mít spíš na okně nebo někde dál od přímého světla? Taky se bojím přesazování; co když jim udělám víc škody než užitku? Jak často bych měl měnit substrát a jaký bych měl použít? Budu rád za jakékoli rady nebo tipy od těch, kteří mají zkušenosti s pěstováním tropických rostlin v suchých podmínkách. Jaké konkrétní postupy byste doporučili pro to, aby tyto rostliny nejen přežily, ale i krásně se rozvíjely?