Jaká je nejlepší půda pro pokročilé sukulenty?
Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám na vás takovou otázku, která mě trápí už delší dobu. Pěstuju různé druhy sukulentů a teď bych chtěl rozšířit svou sbírku o některé pokročilejší druhy, ale bojím se, že nebudu mít správnou půdu. Mám doma několik klasických kaktusů a sukulentů, ale nikdy jsem se nezamýšlel nad tím, jak moc je důležitá půda pro jejich zdravý růst. Přemýšlím, jestli by měla být více písčitá, nebo jestli je lepší nějaká speciální směs. Slyšel jsem něco o přidávání perlitu nebo štěrku do půdy, ale nevím, jaké poměry by byly ideální. Chci, aby mé rostliny měly dostatečné drenáže a zároveň potřebnou živinovou hodnotu. Mám také obavy ohledně vlhkosti – některé rostliny prý nesnášejí příliš vlhkou půdu, a já nechci riskovat hnilobu kořenů. Jaké máte zkušenosti s různými typy substrátů pro sukulenty? Jakou konkrétní směs používáte a proč? Je nějaká značka, kterou byste doporučili? Rád bych slyšel vaše tipy a rady, abych mohl svým rostlinám dopřát to nejlepší prostředí pro růst!