Tipy na uspořádání sukulentů v obýváku?
Nedávno jsem dostala parádní nápad na to, jak si v obýváku udělat koutek s rostlinami, a jasně, že tam chci mít i sukulenty. Mám jich pár, ale teď přemýšlím, jak je uspořádat, aby to vypadalo co nejlépe. Napadlo mě, že bych mohla vytvořit nějakou malou zahrádku na okenním parapetu, ale nevím, jestli to bude stačit. Kolik druhů se vlastně může kombinovat? Taky jsem slyšela, že by měl být prostor dostatečně osvětlený a já nevím, jestli moje okno na sever je pro sukulenty ideální. A co třeba různé velikosti květináčů? Myslíte, že je dobré kombinovat malé s většími nebo to bude vypadat divně? A teď k tomu uspořádání – mám si sukulenty dávat do skupinek nebo je lépe je rozložit po celé polici? Jaké máte zkušenosti s barvami květináčů? Dáváte přednost neutrálním tónům nebo spíš nějakým veselým barvám, které by oživily prostor? A co si myslíte o použití dekorativních kamenů kolem rostlin? Zkrátka by mě zajímalo, jaké máte tipy a triky na to, jak krásně uspořádat sukulenty v obýváku tak, aby to bylo nejen praktické, ale i esteticky příjemné. Budu ráda za všechny rady a inspiraci!