Vertikální zahrady s kaktusy – jak na to?
Zajímalo by mě, co si myslíte o vertikálních zahradách, které jsou osázené kaktusy. Myslím, že je to dost zajímavý způsob, jak využít prostor, zejména v menších bytech nebo na terasách, kde je třeba šetřit místem. Kaktusy mají tu výhodu, že jsou poměrně nenáročné na péči a většinou vydrží i trochu zapomnění, takže by se mohly hodit do takového systému. Ale jak se vlastně taková vertikální zahrada dělá? Jaký materiál je nejlepší použít na konstrukci a co říkáte na různé metody zavlažování? Mám obavy, že pokud to neudělám správně, kaktusy mi uschnou nebo naopak zhnijí. Dále bych chtěla vědět, jestli máte nějaké tipy na kombinaci různých druhů kaktusů tak, aby to vypadalo hezky a zároveň byly rostliny kompatibilní. Znáte nějaké konkrétní druhy kaktusů, které se hodí do vertikálních zahrad? A co třeba osvětlení? Jak důležité je mít dostatečné osvětlení pro kaktusy umístěné ve vertikální zahradě? Plánuju začít s tímto projektem a uvítala bych jakékoli rady nebo doporučení od těch, kteří už mají zkušenosti. Díky moc!