Meskalin.cz/Fórum/Co na žaludeční křeče? Něco přírodního?

Co na žaludeční křeče? Něco přírodního?

Občas mě trápí žaludeční křeče a přemýšlím, jestli existují nějaké přírodní prostředky, které by mi mohly pomoci. Zkoušel jsem už pár chemických léků, ale většinou mi to nepřišlo jako ideální řešení. Slyšel jsem, že některé bylinky nebo rostliny mohou mít uklidňující účinky na zažívací ústrojí. Nevíte někdo, co by mohlo být účinné? Napadá mě třeba heřmánek, ale nevím, jak ho správně používat a jestli funguje. Trochu se bojím i toho, že bych mohl něco pokazit s dávkováním nebo kombinací různých bylin. Také mě zajímá, jestli jsou nějaké konkrétní potraviny, které by mohly pomoci snížit tyhle bolestivé křeče. Máte někdo zkušenosti s tímhle tématem? Jaké přírodní metody jste vyzkoušeli a co vám skutečně pomohlo? Doufám, že mi poradíte něco, co je snadno dostupné a nebude mít špatné vedlejší účinky. Děkuju moc!

130 slov
1.3 minut čtení
18. 1. 2025
Josef Černý

Zkus heřmánek, jak jsi zmínil, je fakt dobrý na křeče. Můžeš si udělat čaj z sušených květů, většinou stačí jedna lžička na šálek vody. Nech to louhovat tak 10 minut a pij to teplý. Další bylinka, co pomáhá, je mátový čaj – uklidňuje žaludek a uleví od bolesti. Taky zázvor je fajn, buď si udělej zázvorový čaj nebo si ho dej nastrouhaný do jídla. Co se týče potravin, vyhýbej se těžkým a tučným jídlům, radši jez lehčí stravu jako rýži nebo banány – ty jsou super na žaludek. Zkus taky pít hodně vody a třeba i teplou vodu s citronem. K tomu klid a pohoda, ono to většinou chce jen trochu času. Držím palce!

114 slov
1.1 minut čtení
21. 1. 2025
Adéla Navrátilová

Hele, já mám s křečema taky docela zkušenosti. Heřmánek je fakt super, můžeš si udělat čaj, klidně i několikrát denně. Pomáhá na uklidnění žaludku a má i protizánětlivé účinky. Pak zkus zázvor, ten je taky skvělej – buď v čaji, nebo si můžeš koupit zázvorové bonbóny. Co se týče potravin, tak určitě se vyhni těžkým jídlům a alkoholu, to ti akorát uškodí. Naopak banány, rýže a jablečný mošt by mohly být fajn, protože jsou lehce stravitelné. Mně taky pomáhá mátový čaj, ale pozor na silný mátový olej, ten může někoho dráždit. Zkusit můžeš i probiotika – ta taky pomáhají na zažívání. Hlavně si dej pozor na to, co jíš a pij dost vody. Víc už bych asi neexperimentoval, hlavně když to zabere.

122 slov
1.2 minut čtení
13. 1. 2025
Karel Novák
Meskalin.cz/Články/Přírodní léčivé rostliny
Zažívacie potíže a přírodní řešení: Které rostliny pomáhají?Objevte přírodní rostlinné řešení pro zažívací potíže. Jaké byliny vám mohou přinést úlevu a jak je využít v domácí medicíně?
1000 slov
10 minut čtení
28. 9. 2024
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky