Meskalin.cz/Fórum/Co se hodí k rafidoforám, aby vypadaly ještě líp?

Co se hodí k rafidoforám, aby vypadaly ještě líp?

Ráda bych se zeptala, co byste doporučili, aby rafidofory vypadaly co nejlépe. Mám doma několik kousků a přemýšlím, co bych mohla udělat, abych jim dodala trochu šmrncu. Napadlo mě, jestli by se k nim hodily nějaké dekorativní kamínky nebo třeba jakékoliv další rostliny, které by hezky doplnily jejich vzhled. Možná nějaké sukulenty nebo jiné zelené rostlinky by mohly vytvořit zajímavý kontrast s listy rafidofor. Jakou máte zkušenost s kombinováním rostlin? Co si myslíte o použití různých květináčů nebo podmisek? Mohly by rafidofory vypadat lépe, když je dám do barevných nebo stylových květináčů? Zajímalo by mě také, jestli je dobrý nápad je umístit na vyšší místa nebo na polici, kde dostanou více světla. A co hnojivo? Používáte pro ně něco speciálního, aby vypadaly zdravě a svěže? Všechna vaše doporučení a tipy na úpravu a zdobení rafidofor uvítám. Také by mě zajímalo, jestli je potřeba dávat pozor na něco ohledně jejich umístění či péče, když je chci kombinovat s jinými rostlinami. Děkuji za jakékoli rady!

163 slov
1.6 minut čtení
27. 6. 2024
Jitka Malečková

Rafidofory jsou super, fakt! Když je chceš vylepšit, tak barevný květináče jsou skvělý nápad. Můžeš zkusit matný nebo lesklý povrch, to dodá šmrnc. K těm kamínkům určitě jo, nějaké přírodní, třeba oblázky nebo barevné sklo, to pěkně doplní. Co se týče rostlin, tak sukulenty nebo třeba mladé lilie by mohly vypadat fakt dobře vedle rafidofor. Je dobrý je mít na vyšším místě, kde dostanou víc světla, ale pozor na přímé slunce. Hnojení bych doporučil jednou za měsíc nějakým univerzálním hnojivem, aby měly energii. A nezapomeň na drenáž v květináči! Když je kombinuješ s jinými rostlinami, dej pozor na vlhkost a požadavky na světlo, aby se k sobě hodily. Tak hodně štěstí s úpravama!

113 slov
1.1 minut čtení
19. 12. 2024
Jaroslav Matějka

Rafidofory jsou super, ale když je chceš ozvláštnit, tak tady je pár tipů. Můžeš zkusit kombinovat s nízkými sukulenty nebo třeba s nějakýma menšíma palmičkami, to vypadá hezky. Dekorativní kamínky pod květináčem nebo na povrchu substrátu dodají trochu šmrncu. Co se týče květináčů, jasně, barevné nebo designové květináče je přímo oživí. Myslím, že je fajn je mít na vyšší poličce, budou mít víc světla a vypadá to lépe než na zemi. Hnojivo? Tak něco univerzálního pro pokojovky bude stačit, ale dej pozor, ať to nepřehnojíš. A ohledně kombinace s jinýma rostlinama – dej bacha na vlhkost, rafidofory to mají rádi vlhčí a ne každá rostlina to zvládne. Hodně štěstí s úpravama!

111 slov
1.1 minut čtení
20. 1. 2025
Nikola Dušková
Meskalin.cz/Články/Rostlinné kompozice
Vytváření různorodých textur v rostlinných kompozicích: Zásady a tipyObjevte, jak využít rozmanitost textur u exotických rostlin pro vytvoření zajímavých a harmonických zahradních prostor.
1000 slov
10 minut čtení
13. 12. 2023
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky