Meskalin.cz/Fórum/Jaké materiály jsou dobré na dekoraci rostlinných aranžmá?

Jaké materiály jsou dobré na dekoraci rostlinných aranžmá?

Zajímá mě, jaké materiály se dají použít na dekoraci rostlinných aranžmá, protože chci své kaktusy a sukulenty nějak hezky vystavit. Rád bych, aby to vypadalo originálně a zároveň aby to korespondovalo s přírodním vzhledem rostlin. Přemýšlím o různých možnostech – co třeba dřevo? Mám doma staré kusy, které bych mohl použít jako podložku nebo stojan. Ale co třeba sklo? Viděl jsem nádherné skleněné terária, která vypadají úchvatně. Rozhodně bych chtěl, aby dekorace byla i praktická, takže by se mi líbily i prvky, které by pomohly udržet vlhkost pro mé rostliny. Taky mě zajímají kameny – jaké jsou nejlepší pro takové účely? Mohou být barevné nebo spíše přírodní? A co květináče? Jaký materiál byste doporučili? Chtěl bych zkombinovat různé tvary a barvy, ale nechci, aby to vypadalo přeplácaně. Můžete mi poradit, co se podle vás nejlépe hodí na dekoraci rostlinných aranžmá? Jaké styly a trendy teď letí? Díky moc za tipy!

150 slov
1.5 minut čtení
8. 10. 2024
Petr Šulc

Tak jasně, co se týče dekorace rostlinných aranžmá, dřevo je super volba! Staré kusy můžou dodat tomu celému přírodní vzhled. Můžeš zkusit i různé palety nebo třeba větve – to vypadá hodně autenticky.

Sklo je zase parádní, hlavně pro kaktusy a sukulenty, protože ty potřebujou slunce. Skleněná terária jsou fajn, akorát nezapomeň na větrání, jinak se ti tam udělá vlhkost.

Kameny do toho určitě patří, nejlepší jsou přírodní, ale barevný kamínky můžou dodat šmrnc. Zkus kombinovat malý a velký – to vypadá dobře. Taky se hodí štěrk na dno květináčů, aby se udržela vlhkost.

Co se týče květináčů, keramika nebo beton jsou trendy a hezky vypadají. Můžeš zkusit různý tvary, ale radši moc nesmíš kombinovat barvy, ať to nevypadá jako cirkus. Celkově teď letí přírodní materiály a minimalismus, tak se toho drž. Držím palce s aranžmá!

134 slov
1.3 minut čtení
19. 8. 2024
Petr Strnad

Když jde o dekoraci rostlinných aranžmá, dřevo fakt funguje. Ty staré kusy můžeš využít jako základnu nebo stojan, dodají to přírodní vzhled. Sklo je taky super, terária vypadají úchvatně a hezky zvětší prostor. A když mluvíš o udržení vlhkosti, zkús třeba skleněné dózy nebo misky na vodu, to by mohlo pomoct. Kameny jsou fajn, vyzkoušej různé tvary, barevný štěrk nebo přírodní kameny, záleží na tom, co se ti líbí. Hlavně to nepreháněj s barvama a tvary, chtělo by to udržet nějakou konzistenci. Květináče? Keramika je klasika a hodně stylová, ale klidně i plechový nebo betonový květináč může být cool. Teď letí minimalistický a přírodní styl, takže se toho neboj. Jde o to si hrát a najít kombinaci, která ti sedí.

120 slov
1.2 minut čtení
24. 9. 2024
Ladislav Havlíček
Meskalin.cz/Články/Rostlinné kompozice
Vytváření různorodých textur v rostlinných kompozicích: Zásady a tipyObjevte, jak využít rozmanitost textur u exotických rostlin pro vytvoření zajímavých a harmonických zahradních prostor.
1000 slov
10 minut čtení
13. 12. 2023
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky