Jak se starat o kaktusy v zimě, když jsou v skladišti?
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně péče o kaktusy, které mám uskladněné na zimu. Mám několik různých druhů a nevím, jak se o ně správně starat, když jsou v tom skladišti. Jak to vlastně funguje? Jaké podmínky by měly být v prostoru, kde kaktusy skladujeme? Měly by tam být nějaké konkrétní teploty nebo vlhkost? A co zalévání? Vím, že kaktusy potřebují méně vody během zimy, ale jak často je mám kontrolovat a zda vůbec zalévat? Nebo je lepší nechat je úplně bez vody? Co například s osvětlením? Je nutné je nějak osvětlovat, nebo stačí přirozené světlo ze sklepa? Zajímalo by mě i to, jestli se mají kaktusy během zimního spánku nějak otáčet nebo pohybovat, aby dostávaly rovnoměrnou péči. A co když už teď vidím, že některé z nich začínají trochu sesychat nebo ztrácet barvu – je to normální a mám se tím zabývat, nebo to není důvod k panice? Jak vlastně poznám, jestli jsou v pořádku a jestli jim nic nechybí? Rád bych taky věděl, jak se postarat o ty vzácnější druhy, které jsem dostal darem. Takže jaké máte tipy a zkušenosti vy? Co jste se naučili vy sami při péči o kaktusy přes zimu? Děkuju za všechny rady!