Meskalin.cz/Fórum/Kde sehnat vzácné kaktusy ve svém okolí?

Kde sehnat vzácné kaktusy ve svém okolí?

Zajímalo by mě, kde bych mohl sehnat vzácné kaktusy ve svém okolí? V poslední době jsem se dostal do pěstování kaktusů a sukulentů, a opravdu mě to baví. Prozkoumal jsem už pár zahradnictví, ale většina z nich má jen ty běžné druhy, které potkáte na každém rohu. Hledám něco výjimečného, nějaké raritní kousky, které by ozdobily moji sbírku. Kde byste doporučili hledat? Myslíte, že se dají najít nějaké specializované obchody nebo trhy, kde prodávají vzácné kaktusy? Zkoušel jsem i online obchody, ale rád bych viděl rostliny naživo, než je koupím. Existují nějaké místní kluby nebo skupiny zaměřené na pěstování těchto exotických rostlin? Případně znáte někoho, kdo se zabývá jejich šlechtěním? Jsem otevřený jakýmkoliv tipům a doporučením ohledně toho, kde najít ty nejvzácnější kaktusy. Děkuju za jakoukoliv pomoc!

127 slov
1.3 minut čtení
21. 12. 2024
Miroslava Švábová

Zkus se podívat po nějakých specializovaných zahradnictvích nebo obchodech s exotickými rostlinami ve tvém okolí. Někdy mají skryté poklady. Dobré je taky mrknout na místní trhy, občas tam někdo prodává vzácné kaktusy nebo sukulenty. Pokud jsi v nějakém větším městě, zkus najít skupiny na sociálních sítích, kde se lidé sdílejí tipy a prodávají rostliny. Někdy to jsou nadšenci, co šlechtí vlastní kousky, takže můžeš narazit na něco fakt unikátního. A nebo se připoj k místnímu kaktusářskému klubu, tam ti určitě poradí a možná i nabídnou nějaké rostliny ze svých sbírek. Hodně štěstí s hledáním!

94 slov
0.9 minut čtení
18. 7. 2024
Rudolf Hloušek

Tady je pár tipů, kde sehnat vzácný kaktusy. Zkus se podívat na specializovaný prodejny, které se soustředí na sukulenty a kaktusy. Někdy mají i webovky, tak můžeš zjistit, co mají na skladě. Pak jsou fajn i místní trhy, občas tam prodávají soukromí pěstitele, kteří mají raritní kousky. V některých městech bývají i trhy s rostlinami, kde se dají najít fakt zajímavý kousky. Dobrý nápad je taky připojit se k nějaké skupině na sociálních sítích - tam se můžeš potkat s lidmi, kteří sdílejí stejný zájem a možná ti nabídnou výměnu nebo prodej. Kluby zaměřený na kaktusy určitě existujou, stačí hledat v okolí nebo online. Také sleduj burzy zaměřený na exotický rostliny, to bývá pecka! Hodně štěstí v hledání!

118 slov
1.2 minut čtení
6. 2. 2024
Miroslav Hůlka
Meskalin.cz/Články/Nejvzácnější kaktusy
Top 5 nejvzácnějších kaktusů, které byste měli mít ve sbírceObjevte fascinující svět nejvzácnějších kaktusů a zjistěte, proč byste je měli mít ve své sbírce. Naučte se o jejich pěstování, unikátních vlastnostec...
1000 slov
10 minut čtení
10. 5. 2022
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky