Jak poznám, že je kaktus vzácný?
Když se dívám na svou sbírku kaktusů, často přemýšlím, jak poznat, který z nich je vzácný. Existuje tolik různých druhů a variant, že se v tom člověk snadno ztratí. Například, co když jsem narazil na kaktus, který má neobvyklou barvu nebo tvar? Může to být znamení, že jde o něco speciálního? Slyšel jsem také, že některé kaktusy rostou jen v určité oblasti světa a že to může ovlivnit jejich vzácnost. Jak moc hraje v této rovnici roli lokalita? A co se týče prodejních cen – je pravda, že vzácné kaktusy bývají výrazně dražší? Rád bych věděl, na co se zaměřit při jejich výběru. Slyšel jsem o různých taktikách pro rozpoznání vzácných rostlin, jako jsou specifické znaky na listech nebo květech, ale nejsem si jistý, jestli to opravdu funguje. Jaké máte zkušenosti? Je nějaký způsob, jak zjistit vzácnost pomocí internetu nebo specializovaných knih? Rád bych si o tom přečetl více a naučil se rozlišovat mezi běžnými a vzácnými druhy. Vím, že některé mohou být chráněné zákonem a s tím souvisí i další otázky ohledně etiky pěstování a prodeje. Mohl by mi někdo poradit, jak začít hledat a co všechno sledovat? Děkuji za jakoukoliv pomoc!