Co všechno potřebuji pro úspěšné pěstování kaktusů inspirovaných tropy?
Přemýšlím, že bych začal pěstovat kaktusy, které mají tropické kořeny, a tak bych rád věděl, co všechno je potřeba k jejich úspěšnému pěstování. Je tu nějaký speciální substrát, který by měl být použit, nebo stačí běžná zemina? A jak to vlastně je s osvětlením – potřebují hodně slunce, nebo se s tím dá nějak hrát? Slyšel jsem, že jsou citlivé na přelití, ale kolik vody vlastně potřebují a jak často je mám zalévat? Co třeba hnojivo – používá se něco speciálního, nebo může být normální pro sukulenty? A jak je to s teplotou? Jsou kaktusy schopny přežít i v chladnějším prostředí, nebo jsou vyloženě závislé na teple? Zajímalo by mě, jaké druhy kaktusů byste doporučili pro začátečníky a jestli existují nějaké specifické tipy pro jejich údržbu. Rád bych také věděl, jestli se vyplatí investovat do nějakých speciálních pomůcek na pěstování. Co říkáte na pěstování v interiéru versus venku – co je lepší a jaké jsou výhody a nevýhody obou možností? Doufám, že se tu najdou lidé, kteří by mi mohli poradit a sdílet své zkušenosti.