Může fotosyntéza zlepšit zdraví mých sukulentů?
Zajímá mě, jestli fotosyntéza opravdu nějak ovlivňuje zdraví mých sukulentů. Mám doma pár kaktusů a dalších sukulentů, které se mi podařilo pěstovat poměrně dlouho, ale občas mám pocit, že nevypadají úplně nejlépe. Zkoušel jsem je přesouvat na různá místa v bytě, abych jim zajistil více světla, protože jsem slyšel, že to může pomoci. Ale co když je to všechno jen mýtus? Je pravda, že čím více světla dostanou, tím lépe fotosyntetizují a tedy i rostou? A co třeba umělé osvětlení? Může něco takového nahradit slunce? Občas se mi stává, že některé rostliny vypadají jako by ztrácely barvu, nebo dokonce začínají schnout. Je možné, že nedostatečná fotosyntéza může způsobovat tyto problémy? Jak vlastně funguje tohle všechno dohromady? Co když bych chtěl svoje sukulenty ještě víc podpořit v procesu fotosyntézy? Existují nějaké specifické tipy nebo triky, jak podpořit tuto přirozenou vlastnost rostlin? Jak moc důležité je mít správný druh světla a jak dlouho by měly být rostliny vystaveny slunečnímu svitu? Byl bych ráda za každou radu nebo zkušenost od ostatních pěstitelů.