Jak moc potřebují kaktusy sluneční světlo pro fotosyntézu?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je se slunečním světlem a kaktusy. Vím, že jsou to rostliny, které většinou pocházejí z pouští a suchých oblastí, takže bych si myslel, že slunce hraje v jejich životě fakt zásadní roli. Ale jak moc přesně potřebují to světlo? Myslím tím, jestli by dokázaly přežít jen s malým množstvím slunečního záření nebo jestli je pro ně opravdu nutné mít ho co nejvíc. Uvažuju o tom, že mám doma několik různých druhů kaktusů a přemýšlím, jestli je mám dávat na okno, kde svítí slunce celý den, nebo je raději držet někde ve stínu, abych je náhodou nespálil. Zajímá mě taky, co se stane, když kaktus nebude mít dostatek světla. Mohou nějak strádat nebo dokonce uhynout? Když na ně dopadá příliš intenzivní sluneční světlo, hrozí jim popálení nebo to spíš zvládají? Také mě zajímá, jak se liší potřeby různých druhů kaktusů. Jsou nějaké obecné zásady, které bych měl mít na paměti při jejich pěstování? Rád bych slyšel názory ostatních, kteří mají zkušenosti s pěstováním kaktusů a vědí víc o tom, jak je správně umístit, aby měly ideální podmínky pro fotosyntézu a zdravý růst.