Jak poznám, že moje rostlina má problém s fotosyntézou?
Rád bych se zeptal, jak vlastně poznat, jestli má moje rostlina nějaký problém s fotosyntézou. Vím, že fotosyntéza je klíčová pro zdravý růst a vývoj rostliny, ale nemám moc zkušeností a občas mi přijde, že se něco děje. Třeba když vidím, že listy začínají žloutnout nebo se kroutit, tak nevím, jestli je to normální nebo jestli to může souviset s tím, jak rostlina přijímá světlo. Mám také kaktusy a sukulenty a u nich jsem si všimnul, že některé vypadají slabě a jakoby se nevyvíjely tak, jak by měly. Může být problém i v tom, jak často je zalévám? Jinak mám doma dost světla, ale možná není dost intenzivní? Zajímalo by mě i to, jestli může mít vliv na fotosyntézu i kvalita půdy nebo hnojiva, které používám. Je možné, že se rostlina snaží adaptovat na nějaké špatné podmínky a to jí nějak brání v efektivní fotosyntéze? Jaké další příznaky bych měl sledovat? Kdyby někdo mohl poskytnout nějaké tipy nebo rady pro začínající pěstitele jako jsem já, byl bych vděčný! Je fakt těžké porozumět všem těm signálům, které rostliny dávají. Děkuji za pomoc!