Žloutnou mi listy u sukulentu, co s tím?
Nedávno jsem si pořídil sukulent a mám z něj velkou radost, ale teď začínám mít obavy, protože jeho listy začaly žloutnout a já nevím, co to znamená. Zatímco jsem se snažil dodržovat všechny rady ohledně péče o sukulenty, jako je pravidelné zalévání a umístění na slunném místě, najednou se mi zdá, že něco není v pořádku. Možná jsem ho přelil? Nebo naopak málo zalil? Slyšel jsem, že sukulenty jsou odolné rostliny a měly by zvládat různé podmínky, ale teď mám pocit, že mu něco schází. Všiml jsem si, že spodní listy začínají žloutnout jako by byly suché, ale zároveň se mi zdá, že některé listy jsou měkké a jakoby nahnilé. Zkoušel jsem zkontrolovat kořeny a zdá se, že nejsou shnilé, ale nevím si rady. Mohl by někdo poradit, co by mohlo být příčinou těchto žlutých listů? Je to normální jev, nebo už je pozdě na záchranu? Jak poznám, jestli je sukulent zdravý nebo jestli mu něco chybí? Třeba by mu prospělo přesadit ho do čerstvého substrátu nebo zkusit jinou nádobu? Rád bych slyšel názory od někoho, kdo má více zkušeností s pěstováním sukulentů. Děkuji moc za jakoukoli radu!