Co dělat, když mi žloutnou sukulenty?
Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám pár krásných rostlinek, které mi dělaly velkou radost, ale teď začínají žloutnout a já nevím, co s tím. Mám je doma už nějakou dobu a zdálo se mi, že dostávají všechno, co potřebují – sluneční světlo, vodu občas podle toho, jak je substrát suchý. Ale teď jsem si všiml, že listy se začínají žlutě zbarvovat a některé dokonce i opadávají. Zjistil jsem, že to pravděpodobně není normální a chci se o ně postarat, ale nevím jak. Mohli byste mi poradit, co dělat? Mám je přesazovat do nového substrátu nebo je to třeba zalévat méně? Možná je to i problém s hnojením? Jak poznat, jestli je to příliš málo nebo naopak moc vody? A co sluneční světlo? Myslíte si, že by měly být někde jinde v bytě? Je lepší je mít na okně nebo spíš dál od něj? Vím, že sukulenty jsou celkem odolné rostliny, ale bojím se, že jim ubližuji. Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak správně pečovat o sukulenty, když začnou mít takovéto problémy. Všichni víme, jak jsou krásné a chtěl bych si je udržet co nejdéle zdravé. Děkuju moc za každou radu!