Jak poznám, že je kaktus přelitéj?
Když jsem si pořídil svého prvního kaktusu, byl jsem nadšený a chtěl jsem mu věnovat co nejlepší péči. Všechno šlo skvěle, až jsem se začal obávat, jestli ho nezalévám moc. Jak vlastně poznám, že je kaktus přelitéj? Představte si, že sedíte na sluníčku a najednou zjistíte, že máte mokré boty. To není moc příjemné, že? To samé platí i pro kaktusy. Ale jak to poznat? Když se na něj podívám, tak mi přijde, že jeho barva je stále hezká, ale co když se od spodu začnou objevovat nějaké skvrny? A co když začne mít měkké a hnilobné části? Mohu si být jistý, že to je známka přelití? Četl jsem někde, že kořeny kaktusu nesnáší vlhko a může to vést k hnilobě. Takže jak poznám, jestli je potřeba zálivku omezit? A jak často bych měl vlastně zalévat? Vím, že někteří lidé říkají, že kaktusy potřebují minimální vodu, ale já mám strach, abych mu neublížil. Co když začne opadávat nebo ztrácet tvar? Jak můžu zjistit, jestli je problém s vodou nebo třeba s něčím jiným? A jaký má vlastně vliv na zalévání počasí? Děkuji za každou radu!