Jaké kaktusy jsou nejlepší pro začátečníky?
Mám v plánu začít s pěstováním kaktusů, ale vůbec nevím, které druhy jsou pro mě jako pro začátečníka vhodné. Slyšel jsem, že některé kaktusy jsou mnohem odolnější a snadnější na péči než jiné, ale jak to vlastně je? Je pravda, že některé druhy snášejí sucho a nedostatek světla lépe než jiné? Co třeba, když se rozhodnu pro kaktusy, které potřebují hodně slunce, jak je mám umístit na parapet, aby se jim dařilo? A co zavlažování? Jak často bych měl zalévat kaktusy a je nějaký specifický tip, jak poznat, kdy mají žízeň? Rád bych věděl i o nějakých běžně dostupných druzích kaktusů. Třeba jsem slyšel o Echinopsis nebo Gymnocalycium – jsou to dobré volby pro začátečníka? Také by mě zajímalo, jestli bych měl mít nějaké speciální hnojivo nebo substrát při zakládání své malé kaktusové zahrádky. A co teplota a vlhkost vzduchu? Jak moc jsou kaktusy náročné na tyto podmínky? Bude mi stačit běžná pokojová teplota, nebo bych měl mít něco speciálního? Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení na konkrétní kaktusy, které by byly ideální pro někoho, kdo s nimi teprve začíná, byl bych moc vděčný za vaše rady. Díky!