Meskalin.cz/Fórum/Mšice na kaktusu – co s tím?

Mšice na kaktusu – co s tím?

Na kaktusu mi začaly růst nějaké malinké broučky, nevím, co to je, ale vypadá to jako mšice. Někdo říká, že to je běžný problém, ale já mám strach, že mi kaktus umře. Když jsem se pokusil to odstranit vodou, tak to moc nepomohlo a ty potvůrky se pořád vrací. Doma mám pár dalších kaktusů a nechci, aby se to rozšířilo i na ně. Jaké jsou nejlepší metody na boj s těmito mšicemi? Mám zkusit nějaké chemické prostředky nebo raději přírodní metody? Co funguje nejlépe? Zajímalo by mě také, jestli je lepší rostlinu přesadit, nebo stačí ji jen postříkat něčím účinným. Měl bych odříznout napadené části nebo raději nechat vše tak, jak to je? Předem díky za rady a tipy, snad se mi podaří zachránit moje miláčky!

126 slov
1.3 minut čtení
6. 12. 2022
Patrik Prchal

Tak to je blbý, mšice umí být otravný. Zkus první přírodní metody, třeba smíchat vodu s mýdlem a tím kaktusy postříkat. Mělo by to pomoct, ale chce to opakovat aspoň párkrát, protože ty potvůrky se rády vracej. Chemické prostředky jsou taky možnost, ale dej pozor, aby to nebylo moc silný, kaktusy to nemusí vydržet. Přesazování bych teď nedělal, pokud to není úplně nutný. Jo a klidně ořezávej napadený části, když vidíš, že jsou fakt špatný. Tím můžeš i zamezit rozšíření na ostatní kaktusy. Držím palce!

85 slov
0.9 minut čtení
15. 1. 2024
Jaroslava Háchová

Ty mšice na kaktusu jsou fakt otravný. Zkusit vodu je fajn, ale většinou to moc nepomůže. Chemie ti může pomoct, ale pokud chceš něco přírodního, tak zkus neemový olej nebo mýdlový roztok. Ten mýdlovej roztok je vlastně taková klasika, co většina lidí doporučuje. Přesazení není nutný, ale jestli je kaktus hodně napadenej, tak můžeš zkusit odříznout ty nejhorší části. Hlavně to hlídej a odděl kaktusy, co máš doma od sebe, aby se to nerozšířilo. Klidně po něm postříkej i další rostliny, jako prevenci. Držím palce, ať se ti to podaří vyhnat!

91 slov
0.9 minut čtení
24. 3. 2022
Helena Šimůnková
Meskalin.cz/Články/Ochrana před škůdci
Účinné přírodní repelenty pro ochranu kaktusůObjevte, jaké přírodní repelenty můžete použít k ochraně vašich kaktusů před škůdci a chorobami, a zajistěte si tak zdravé a krásné rostliny.
1000 slov
10 minut čtení
28. 10. 2021
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky