Meskalin.cz/Fórum/Kdy je nejlepší hnojit kaktusy?

Kdy je nejlepší hnojit kaktusy?

Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten nejlepší čas na hnojení kaktusů. Mám několik různých druhů a chci je mít co nejzdravější a nejkrásnější. Slyšel jsem, že hnojení je důležité, ale nejsem si jistý, kdy to vlastně dělat. Četl jsem, že některé rostliny by se měly hnojit hlavně na jaře, když začínají růst, ale co kaktusy? Je to stejné? A co léto? Hnojit nebo ne? Mám pocit, že se mi snaží říct, že hnojení v zimě by mohlo být špatné, protože kaktusy často odpočívají, ale co když je to jinak? Jaké hnojivo byste doporučili? Je lepší použít tekuté nebo granulované? Myslíte si, že se vyplatí investovat do speciálních hnojiv pro kaktusy, nebo stačí něco běžného? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady! Děkuji.

123 slov
1.2 minut čtení
2. 12. 2024
Lukáš Žemlička

Hnojení kaktusů je fakt důležitý téma. Nejlepší čas hnojit je na jaře, když začínají růst. V létě můžeš pokračovat, ale pozor, aby to nebylo moc, kaktusy nemají rádi přehnojení. V zimě se většina kaktusů dostává do klidového stavu, tak hnojení vynechej, jinak jim můžeš ublížit.

Co se týče hnojiva, tak doporučuju něco speciálního pro kaktusy. Tekuté hnojivo je super, protože ho můžeš snadno naředit a aplikovat během zalévání. Granulované taky funguje, ale musíš být opatrný s dávkováním. Pokud jsi začátečník, stačí i běžné hnojivo, co má nižší obsah dusíku. Ale speciální na kaktusy ti dá lepší výsledky. Drž se těch rad a uvidíš, že budou zdravé a krásné.

107 slov
1.1 minut čtení
15. 1. 2025
Vlastimil Vondra

Hnojení kaktusů bys měl dělat hlavně na jaře a v létě, když rostou. V zimě je to blbost, protože většina kaktusů spí a hnojivo by jim mohlo uškodit. Nejlepší je začít hnojit zhruba od března do srpna, to jsou jejich aktivní měsíce. Co se týče hnojiva, doporučuji nějaké tekuté specializované na kaktusy, protože to se dobře vstřebává. Granulované můžeš taky použít, ale s tím je to občas složitější. Speciální hnojiva pro kaktusy jsou fajn, ale pokud máš něco univerzálního s nízkým obsahem dusíku, tak to taky není špatné. Důležitý je ale nedávat moc, raději méně než víc. Přeju hodně štěstí s pěstováním!

102 slov
1 minut čtení
25. 11. 2024
Antonín Špaček
Meskalin.cz/Články/Fertilizační tipy
Jak správně časovat hnojení pro maximum růstu a zdraví rostlinNaučte se, jak správně načasovat hnojení exotických rostlin během jejich vegetačního cyklu pro maximální růst a zdraví. Článek přináší praktické rady,...
1000 slov
10 minut čtení
17. 3. 2024
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky