Meskalin.cz/Fórum/Co použít na hnojení exotických rostlin?

Co použít na hnojení exotických rostlin?

Zajímalo by mě, co vlastně používat na hnojení exotických rostlin, protože mám několik sukulentů a kaktusů a chci, aby vypadaly co nejlépe. Slyšel jsem něco o různých druzích hnojiv, ale nejsem si jistý, jaké jsou nejlepší pro tyto specifické rostliny. Je lepší používat organická hnojiva nebo syntetická? A co třeba kompost, je to dobrá volba? Jak často bych měl hnojit? Někteří říkají, že v létě je to potřeba víc než v zimě, tak nevím. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké speciální hnojiva určená přímo pro kaktusy a sukulenty. Co třeba hnojivo s pomalým uvolňováním? Má s tím někdo zkušenosti? A co se týče živin, jaké jsou pro tyto rostliny nejdůležitější? Máte nějaké tipy na konkrétní značky nebo produkty, které fungují? Budu rád za jakékoli rady, protože chci, aby moje exotické rostliny byly zdravé a krásné. Díky moc!

138 slov
1.4 minut čtení
16. 11. 2024
Ondřej Marek

K hnojení sukulentů a kaktusů je nejlepší použít speciální hnojivo pro kaktusy, to má obvykle správný poměr živin. Můžeš zkusit i hnojivo s pomalým uvolňováním, což je fajn, protože ti to usnadní práci. Co se týče organických versus syntetických hnojiv, obě mají své výhody, ale syntetická hnojiva často dodají rostlinám rychlejší efekt. Kompost je taky dobrá věc, ale dávejte pozor na množství, aby se to nepřehnalo. Hnojit bys měl spíš v létě, třeba jednou za měsíc, a v zimě klidně vynechat nebo hodně omezit. Hlavní živiny pro tyhle rostliny jsou dusík, fosfor a draslík. Značky? Zkus třeba hnojivo od firmy Substral nebo Orchid Focus – ty jsou celkem populární. Držím palce, ať ti to roste!

115 slov
1.2 minut čtení
18. 9. 2024
Tomáš Chalupa

Na hnojení sukulentů a kaktusů bych doporučil používat speciální hnojiva přímo určená pro tyhle rostliny. Existují hnojiva s pomalým uvolňováním, což je fajn, protože tím se živiny dostávají k rostlinám postupně. Syntetická hnojiva jsou obvykle silnější, ale pokud chceš zkusit něco přírodního, tak organická hnojiva jako je kompost můžou fungovat taky, i když bys mohl potřebovat víc trpělivosti. Hnojit bys měl hlavně v létě, klidně jednou za měsíc, v zimě to moc neřeš, většina rostlin přechází do klidového stavu. Co se živin týče, tak důležité jsou dusík, fosfor a draslík v různých poměrech. Značky jako třeba Osmocote nebo Biobizz jsou celkem populární a hodně lidí s nimi má dobré zkušenosti. Takže zkus to a uvidíš, jak budou tvoje rostlinky reagovat.

120 slov
1.2 minut čtení
5. 11. 2024
Kristýna Hladíková
Meskalin.cz/Články/Fertilizační tipy
Jak správně časovat hnojení pro maximum růstu a zdraví rostlinNaučte se, jak správně načasovat hnojení exotických rostlin během jejich vegetačního cyklu pro maximální růst a zdraví. Článek přináší praktické rady,...
1000 slov
10 minut čtení
17. 3. 2024
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky