Meskalin.cz/Fórum/Jaké rostliny jsou nejlepší do terária se sukulenty?

Jaké rostliny jsou nejlepší do terária se sukulenty?

Zdravím všechny, mám dotaz ohledně terárií a sukulentů. Plánuji si udělat malé terárium, kde bych chtěl mít kombinaci různých sukulentů, ale nevím, jaké další rostliny by se k nim hodily. Myslíte, že by bylo dobré přidat nějaké jiné druhy rostlin, nebo je lepší nechat to čistě na sukulentech? Četla jsem, že někteří lidé kombinují sukulenty s jinými rostlinami jako třeba mechy nebo dokonce i některé kaktusy, ale nevím, co všechno by mělo smysl. Jaké máte zkušenosti s kombinováním různých druhů? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké specifické rostliny, které se k sukulentům hodí lépe než jiné. Děkuji za každou radu! Je to pro mě nová oblast a chtěla bych to udělat co nejlépe.

114 slov
1.1 minut čtení
11. 5. 2024
Miroslav Stehlík

Když chceš kombinovat sukulenty v teráriu, tak je fajn mít na paměti, že většina sukulentů potřebuje hodně světla a málo vlhka. Takže pokud se rozhodneš přidat další rostliny, vybírej takový, co zvládnou tyhle podmínky. Mechy jsou super volba, protože dodají hezký kontrast a trochu přírodního vzhledu, ale dávej pozor, aby je to nepřelilo. Některé kaktusy se taky dají skombinovat, zvlášť ty menší, co nemají moc nároků. Taky můžeš zkusit nějaké malé bylinky jako rozmarýn nebo tymián, ale ty potřebují víc vzduchu. Hlavně dej pozor na vlhkost v teráriu a aby se rostliny navzájem neškodily. Držím palce!

96 slov
1 minut čtení
4. 1. 2025
Antonín Eliáš

Pokud plánuješ terárium se sukulenty, tak to chceš mít spíš suchý ekosystém, takže k sukulentům se hodí docela dobře nějaké mechy nebo malé kaktusy. Mechy dodají hezký kontrast a navíc pomůžou udržet vlhkost, ale pozor, aby to nebylo moc mokré, jinak sukulenty zahnívají. Když už chceš kombinovat, tak můžeš zkusit i nějaké drobné rostlinky jako je Sedum nebo Echeveria. Ty jsou docela odolné a s jinými sukulenty vypadají fajn. Ale fakt platí, že nejlepší je držet se spíš sukulentů a případně pár kaktusů, aby sis nezkomplikovala péči. Základem je dobré osvětlení a drenáž, to je klíčové!

96 slov
1 minut čtení
1. 1. 2025
Adéla Pechová
Meskalin.cz/Články/Vykouzlete terária
Terárium jako domov pro vzácné sukulenty: Jak vytvořit ideální podmínkyObjevte, jak vytvořit ideální terárium pro vzácné sukulenty s přehledem požadavků na světlo, vlhkost a substrát.
1000 slov
10 minut čtení
22. 2. 2024
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky