Kaktus vedle sukulentu - je to dobrý nápad?
Zdravím všechny milovníky rostlin! Nedávno jsem začal přemýšlet o své malé sbírce rostlin a napadlo mě, jestli by bylo v pořádku mít kaktus umístěný vedle sukulentu. Mám doma pár různých druhů sukulentů, které mi hezky rostou, a pak tu mám i nějaké kaktusy, které jsem si pořídil, protože mě fascinují jejich tvary a textury. Četla jsem, že oba tyto typy rostlin mají podobné nároky na péči, jako je zálivka a světlo, ale je tu nějaká šance, že by si mohly vzájemně překážet? Co když se jeden začne rozrůstat více než druhý nebo něco takového? Při jednom pokusu jsem si všimla, že sukulenty jsou někdy takové "rozvážné" a kaktusy mají tendenci růst rychleji. Měli byste tedy v takovém případě mít na paměti i velikost květináče nebo substrátu, nebo to není zas až tak důležité? Myslíte si, že by vedle sebe mohly koexistovat bez problémů? Jaké máte zkušenosti vy? Ráda bych slyšela názory ostatních, kteří pěstují jak kaktusy, tak sukulenty. Může být kombinace těchto rostlin v jednom prostoru úspěšná, nebo by to mohlo vést k nějakým problémům? Děkuji za jakékoli rady!