Jak zjistit, jaké rostliny kombinovat?
Zajímalo by mě, jak vlastně poznat, které rostliny se spolu snesou a které ne. Mám doma několik kaktusů a sukulentů, a přemýšlím, jestli je mohu kombinovat do jedné nádoby, nebo jestli by to byla katastrofa. Na internetu jsem našel různé rady, ale není to úplně jasné. Jaké faktory bych měl brát v úvahu? Je důležité zohlednit jejich potřeby ohledně zálivky, světla nebo teploty? A co když mám ráda barevné rostliny? Neexistuje nějaký univerzální tip, jak zjistit, které druhy k sobě ladí nejen po estetické stránce, ale i po té praktické? Co třeba kombinace kaktusů s jinými sukulenty? Mám strach, že některé rostliny budou dominovat a ostatní zahynou. Jak jste to řešili vy? Existují nějaké osvědčené páry rostlin, které se dobře snášejí a vypadají hezky pohromadě? A co substrát, hnojivo nebo jiné požadavky na péči? Bude mi stačit jeden druh substrátu pro všechny nebo je lepší mít pro každou rostlinu něco jiného? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy, protože se chci vyhnout zklamání a zároveň vytvořit krásnou zahrádku. Děkuji!