Jak poznám, že je moje sukulentní rostlina přelitá?
Mám doma několik sukulentů a snažím se o ně starat co nejlépe. Občas ale mám pocit, že možná dělám něco špatně, a začínám se bát, že jsem některé z nich přelil. Jak vlastně poznat, že je sukulent přelitý? Mám na mysli všelijaké příznaky, které by mohly naznačovat, že kořeny trpí. Dřív jsem slyšel, že pokud začnou listy žloutnout nebo se zkroutí, může to být známka přemokření, ale je tu i možnost, že to může být způsobeno nedostatkem vody nebo špatnými podmínkami. Je dobré sledovat i to, jestli se na povrchu půdy tvoří nějaká plíseň nebo jestli rostlina vypadá celkově nezdravě. Jaké další konkrétní znaky bych měl sledovat? Co třeba když listy začnou opadávat? Může to znamenat přelití nebo je to normální proces? A co kořeny - jak mám poznat, jestli jsou zdravé nebo už jsou shnilé? Někde jsem četl, že je dobré zkontrolovat půdu – měla by být suchá alespoň do určité hloubky před dalším zaléváním. Jak často byste doporučili zalévat sukulenty a jak vlastně poznat tu správnou míru? Opravdu bych nechtěl přijít o své oblíbené rostliny kvůli špatné péči. Díky za jakoukoli radu!