Meskalin.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší aplikace na identifikaci rostlin v terénu?

Kde najdu nejlepší aplikace na identifikaci rostlin v terénu?

Zdravím všechny nadšence do rostlin a zahradničení! Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás ví, kde najdu ty nejlepší aplikace na identifikaci rostlin přímo v terénu. Mám na mysli něco, co mi pomůže rychle zjistit, jaké rostliny potkávám na svých výletech do přírody. Chci se hlavně soustředit na kaktusy a sukulenty, protože to jsou moje oblíbené druhy a rád bych se o nich dozvěděl více. Narazil jsem na pár aplikací, ale nejsem si jistý, které z nich opravdu fungují a které jsou spíše jen takové průměrné. Je lepší vyzkoušet nějaké placené verze, nebo stačí ty zdarma? A co třeba uživatelské hodnocení? Jaké máte zkušenosti s aplikacemi jako PlantSnap, PictureThis nebo PlantNet? Fungují dobře i v přírodě, nebo se spíš hodí jen do zahrady? Rád bych se dozvěděl, co doporučujete vy. Taky by mě zajímalo, jestli jste narazili na nějakou aplikaci, která má skvělé funkce pro rozpoznávání nejen rostlin, ale i jejich péče, jak je zalévat nebo hnojit. Díky moc za všechny tipy! Vážně si chci rozšířit svoje znalosti o exotických rostlinách a pěstování kaktusů.

175 slov
1.8 minut čtení
5. 12. 2024
Marie Konečná

Existuje pár super aplikací, co ti můžou pomoct s identifikací rostlin v terénu. Zkus PlantSnap, funguje docela dobře a má hodně databázi, což je pro kaktusy a sukulenty skvělé. PictureThis je taky fajn, umí ti říct, jak se o rostliny postarat, což je plus. PlantNet je spíš pro přírodní flóru, ale můžeš to zkusit. Osobně radím začít s těma zdarma, třeba na začátek ti to úplně stačí. Uživatelé často chválí jejich přesnost. Takže pokud chceš něco víc sofistikovaného ohledně péče, možná se vyplatí pak investovat do placených verzí. Hodnocení v obchodech bývá dobrý vodítko, ale nic nenahradí vlastní zkušenost. Držím palce s objevováním!

103 slov
1 minut čtení
31. 10. 2023
Milada Šindelářová

Jasně, ohledně aplikací na identifikaci rostlin v terénu ti můžu něco doporučit. Osobně jsem vyzkoušel PlantSnap a PictureThis, obě fungují celkem dobře na různé druhy rostlin, včetně kaktusů a sukulentů. PictureThis má i zajímavé funkce, co se týče péče o rostliny, takže ti ukáže, jak je zalévat nebo hnojit, což je super pro začátečníky.

PlantNet taky není špatný, ale občas má problém s určitými druhy. Oboje mají zdarma verze, ale placená verze bývá s lepšími funkcemi a bez reklam, což je fajn. Uživatelé většinou chválí jejich přesnost, ale záleží na konkrétní rostlině a prostředí. Doporučuji vyzkoušet pár z nich a uvidíš, co ti sedne nejlíp. Taky zkus hledat recenze nebo diskuse na fórech, kde lidi sdílejí zkušenosti. V terénu se to hodí víc než jen doma v zahradě.

129 slov
1.3 minut čtení
20. 11. 2022
Tomáš Zajíc
Meskalin.cz/Články/Expedice za exoty
Jak správně dokumentovat exotickou flóru během expediceObjevte praktické tipy a triky pro dokumentaci vzácných rostlin na vašich expedicích. Naučte se, jak efektivně zaznamenávat informace a fotografie, ab...
1000 slov
10 minut čtení
8. 2. 2020
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky